3-ottelun mestaruus Mäntsälään

13.9.2016

Juhani Vuorensola Mäntsälästä voitti parayleisurheilun SM-kisoissa kultamitalin 3-ottelussa.

Juhani punaisessa paidassaan istuu täytekakun ja kukkien koristaman pöydän ääressä  mitalit kaulassaan.Eerikillä ohjaajat leipoivat kakun ja laittoivat pöydän koreksi Juhanin mitalien kunniaksi.

 

Mäntsälässä, Etevan Eerikin ryhmäkodissa nautittiin mitalikahveista 6.9.2016. Siellä asuva Juhani Vuorensola oli 6.8. mukana parayleisurheilun SM-kisoissa ja voitti kolmiottelun kultamitalin sekä hopeaa 100 metrin juoksusta. 3-ottelussa lajit ovat 100 metrin juoksu, pituushyppy ja kuulantyöntö.  

Juhani kertoo harrastavansa yleisurheilua vapaa-ajallaan toimintakeskuksen ja ryhmäkodin ohjaajien sekä omaistensa tukemana. Hän harrastaa myös jalkapalloa ja käy kerran viikossa Järvenpään Palloseuran järjestämissä jalkapallotreeneissä sekä pelaa toimintakeskuksen joukkueessa. Myös sähly on ollut Juhanin harrastus, mutta sählyryhmää ei Mäntsälässä ole ollut muutamaan vuoteen. 

Juhani harjoittelee juoksua joka päivä. Hän käy päivisin lenkillä tai tekee kuntosaliharjoituksia ohjaajan kanssa. Juoksulenkeillä ohjaaja pyöräilee Juhanin juostessa. Lenkit ovat yleensä muutaman kilometrin mittaisia. Lisäksi huolehditaan yhdessä lihashuollosta venyttelemällä. Myös yhteiset kävelylenkit, pallon potkimiset ja koripalloilut kuuluvat Juhanin ja ohjaajien päiviin, kevyinä versioina kuitenkin. 

Pituushyppyä Juhani on voinut harjoitella monitoimitalon urheilukentällä, mutta kuulantyöntöä ei oikeastaan ollenkaan. Juhani on kuitenkin urheillut pienestä pitäen. Kiinnostus urheiluun syntyi jo pikkupoikana isoveljestä mallia ottamalla.  

Urheilijan oikea ruokavalio on tärkeä asia ja siitä huolehtimisessa Juhani saa tukea ohjaajilta ja kotona vanhemmiltaan. Tosin Juhani tietää itsekin, mitkä ovat urheilijalle hyviä valintoja.  

Juhani punaisessa seisoo ryhmäkodin pihalla ja esittelee hopea- ja kulta-mitaleitaan.Juhani Vuorensola voitti hopeaa 100 metrin juoksusta ja kultaa 3-ottelusta.

 

Elokuiset SM-kisat olivat Juhanin ensimmäiset kilpailut. Ryhmäkodin ohjaajat kuulivat kisoista ja ehdottivat Juhanille osallistumista. Voiton myötä Juhani pääsee osallistumaan tämän kuun lopulla urheiluleirille Pajulahden urheiluopistolla. Sen jälkeen selviää, pääseekö Juhani mukaan myös olympiajoukkueeseen ja tehokkaamman valmennuksen piiriin. 

© 2012 Eteva Käyttöehdot