Eteva rakentaa pienkerrostalon Järvenpäähän

23.8.2016

Ryhmäkoti sekä 14 yksiötä valmistuvat vuoden 2017 syksyllä. 

Etevan kiinteistöjen omistuksesta vastaava tytäryhtiö, Uudenmaan Vammaispalvelut Oy, rakentaa erityisryhmille kolmikerroksisen pienkerrostalon Järvenpäähän yhteistyössä Järvenpään kaupungin ja Etevan edustajien kanssa.

Rakennushankkeen tavoitteena on tuottaa entistä itsenäisempiä asumispalveluja erityisryhmille, mikä vastaa myös valtakunnan tasolla asetettuja tavoitteita. Aloite kerrostalon rakentamiseksi yhteistyössä on tullut Järvenpään kaupungilta.

Rakennettava tontti sijaitsee osoitteessa Lähteenkuja 3. Tontin pinta-ala on 3 606 neliötä ja asuntojen yhteispinta-ala noin 834 neliötä.  Hankkeesta käytetään työnimeä Lampipuiston talo.

Rakentamishankkeelle on myönnetty ARA:n erityisryhmien avustus 34 % sekä korkotukilainan mikä takaa kohtuulliset vuokrakustannukset asukkaille.

Tontti on sijainniltaan hyvä, kaupungin palvelujen läheisyys ja monipuolinen palvelutarjonta vastaavat Etevan ja asiakkaiden tarpeita. Haluavathan yhä useammat kehitysvammaiset henkilöt asua keskellä hyviä palveluja ja julkisia liikenneyhteyksiä.

Asuntoja kerrostaloon tulee 19 kappaletta, joista 14 asuntoa ovat yksiöitä kahdessa ylimmässä kerroksessa ja viisi asuntoa sijaitsevat ensimmäisen kerroksen ryhmäkodissa. 

Ryhmäkotiin asukkaat siirtyvät Keravalla sijaitsevasta autismiyksiköstä, jonka tilat eivät vastaa tämän päivän tarpeita. Kahdeksaan asuntoon asiakkaat tulevat Järvenpään kaupungilta ja loput seitsemän asiakasta siirtyvät Etevan sisällä nykyistä itsenäisempään asumiseen.

Kaikkiin 14 erillisasuntoon tuotetaan palvelut Etevan henkilökunnan toimesta yksilöllisten suunnitelmien mukaisesti pääosin aamu- ja ilta-aikaan. Yöaikainen turva hoidetaan etäyhteyden avulla. Tällöin asiakas saa välittömästi keskustelu- ja näköyhteyden alakerrassa sijaitsevan ryhmäkodin yöohjaajaan ja tarvittavan avun sitä kautta.

Työmaatoiminta on aloitettu elokuun alkupuolella vanhan purettavan kiinteistön purkutöillä. Varsinaiset rakennustyöt alkavat tämän jälkeen. Kohteen tavoiteaikataulu valmistumiselle ja asukkaiden muutolle on lokakuu 2017, kertoo rakennuttamisesta vastaava toimitusjohtaja Markku Lehtimäki Uudenmaan Vammaispalvelut Oy:stä.

Lisätietoja

Markku Lehtimäki, toimitusjohtaja
Uudenmaan Vammaispalvelut Oy
p. 040 304 7870
markku.lehtimaki(at)uvp.fi

Elli Luoma, tulosaluejohtaja asuminen ja päiväaikainen toiminta
Eteva kuntayhtymä
p. 040 304 7002
elli.luoma(at)eteva.fi

© 2012 Eteva Käyttöehdot