Etevalaiset vahvoja pöytälätkän SM-kisoissa

14.3.2014

Etevalainen edustus viime viikonlopun pöytälätkän SM-kisoissa oli vahva. Kaikki mitalit menivät Etevan Lohjan toimintakeskuksen miehille.

Pöytäjääkiekon kehitysvammaisten/erityisryhmien Suomen mestaruus ratkaistiin lauantaina 8.3.2014 Lohjan Harjulassa pelatussa turnauksessa. Ensimmäistä kertaa järjestetyissä SM-kisoissa oli 17 pelaajaa, kaikki Lohjalta ja lähiympäristöstä. Etevasta oli kisoissa ilmeisen vahva panos, sillä koko mitalikolmikko on Etevan Lohjan toimintakeskuksen asiakkaita. Kultaa voitti Mikko Rautiainen, hopeaa Tero Uusivuo ja pronssia Mika Tonteri.
 
Kisat järjestäneen Urheiluseura Talpelan Taigan puuhamies Santtu Sainio työskentelee Lohjalla Etevan toimintakeskuksessa, jossa on tehnyt lajia tutuksi hyvällä vastaanotolla. ”Pöytälätkä on sosiaalinen ja hauska, matalan kynnyksen laji ja se sopii lähes kaikille,” mainostaa itse 5 vuotta pöytälätkää pelannut Sainio. Pöytälätkää pelataankin toimintakeskuksella usein, omia turnauksia on noin kerran kuukaudessa. Pöytälätkä on hauskaa yhdessä oloa, jossa kehittyy hienomotoriikka, taktinen ajattelu ja luovuus.
 
Etevalaiset osallistuivat kisojen järjestelyihin monin eri tavoin: järjestyksenvalvojana, kahvioapulaisena ja sponsoribanderolleja teippaamalla. Osansa kisoista ja kisatunnelmasta saivat myös mukaan tulleet kannustusjoukot, joita oli salin täydeltä.
 
Seuraavan kerran erityisryhmien Suomen mestaruuksia ratkotaan pöytäjääkiekossa 2015. Alustavan suunnitelman mukaan kisapaikkana säilyy Lohja. 

Pöytälätkän SM-mitalistit pokaaleineen
Kuvassa mitalikolmikko vas. Tero Uusivuo, Mikko Rautiainen, Mika Tonteri.
”Ei tätä oikein vielä edes tajua!” kommentoi väsyneen mutta onnellisen näköinen mestari voittoaan.

© 2012 Eteva Käyttöehdot