Etevassa panostetaan paloturvallisuuteen

25.11.2014

Eteva osallistuu tällä viikolla vietettävään paloturvallisuusviikkoon yhdessä Keski-Uudenmaan Pelastuslaitoksen kanssa. Paloturvallisuus huomioidaan Etevassa asuntojen rakentamisesta ja remontoimisesta lähtien.

Paloturvallisuusviikolla harjoitellaan käytännössä

Paloturvallisuusviikolla Etevan kodeissa ja toimintakeskuksissa harjoitellaan asiakkaiden kanssa poistumista, ja lisäksi henkilökunnalle on tarjolla luentoja palo- ja poistumisturvallisuudesta.

Hälytysääni ja toimintatapa tutuksi

Poistumisharjoituksissa asukkaat ja työntekijät harjoittelevat sisätiloista poistumista hälytyksen sattuessa. Harjoitus on tärkeä, sillä kova palohälytyksen ääni voi säikyttää asiakkaan toimintakyvyttömäksi. Harjoituksia tarkkailevat pelastuslaitoksen kouluttajat, jotka ovat mukana myös harjoitusten jälkeen käytävissä palautekeskusteluissa.

Luennolta eväitä turvalliseen arkeen

Turvallisuusluennoilla käydään läpi palo- ja poistumisturvallisuuteen liittyviä asioita, pohditaan ennaltaehkäisyn ja riskien tunnistamisen merkitystä sekä omatoimista varautumista.

”Sekä poistumisharjoitusten että turvallisuusluentojen on tarkoitus edelleen kehittää vaaratilanteisiin varautumista ja niissä toimimista. Siksi yksikön harjoituksessa esiin nousseet huomiot otetaan osaksi yksikön pelastussuunnitelmaa, sanoo Etevan turvallisuuspäällikkö Petri Vikstedt.

Paloturvallista asumista jo rakenteista lähtien

Etevan asunnoissa paloturvallisuus on huomioitu jo rakentamisvaiheessa. Vanhemmissa taloissa paloturvallisuus on hoidettu kuntoon remonttien yhteydessä.

”Kaikissa Etevan asunnoissa on automaattinen palonsammutusjärjestelmä, niin kutsuttu sprinklerijärjestelmä. Uusiin taloihimme se on tehty rakennusvaiheessa ja vanhemmat asuntomme saivat sen remonteissa muutamia vuosia sitten,” kertoo Etevan kiinteistöistä vastaavan tytäryhtiön Uudenmaan Vammaispalvelut Oy:n toimitusjohtaja Markku Lehtimäki.

Toinen paloturvallisuuteen liittyvä järjestelmä kaikissa Etevan asunnoissa on automaattinen paloilmoitinjärjestelmä hälytyskeskusyhteydellä. Se varmistaa, että tieto tulipalosta lähtee välittömästi hälytyskeskukseen.

”Tulipalojen ennalta ehkäisyyn on Etevassa investoitu jo rakentamisvaiheessa käyttämällä vain paloturvallisia materiaaleja,” Lehtimäki lisää.

 

Paloturvallisuusviikon logo
Kuvan linkki vie sinut Suomen pelastusalan keskusjärjestön (SPEK) sivulle, josta saat lisätietoja kampanjasta. Linkki avautuu uudessa ikkunassa.

 

© 2012 Eteva Käyttöehdot