Etevät Duunarit haastattelivat Ilkka Vainiota

4.10.2017

Espoon päiväaikaisen toiminnan työvalmennusryhmä Etevät Duunarit kävivät haastattelemassa suomalaisen musiikin uranuurtajaa Ilkka Vainiota. Vainio oli taannoin törmännyt kaupassa työharjoittelussa olleisiin työvalmennusryhmän asiakkaisiin ja oli ollut hyvin vaikuttunut heidän asenteestaan tehdä työtä. 

Etevät Duunarit ryhmä Ilkka Vainion ympärillä ryhmäkuvassa.

Työvalmennusryhmä Etevät Duunarit tapasivat Ilkka Vainion kauppakeskuksessa Espoonlahdessa ja heillä oli sanavalmiille Ilkalle esitettäväksi kiperiä kysymyksiä niin työhön kuin työkavereihinkin liittyen.

Kuka sinä olet?

Mä olen Ilkka Vainio.

Minkä ikäisenä aloitit työn teon?

Mä olin kuule 12 vuotiaana ensimmäisen kerran tuolla Finnlevyn varastossa pakkaamassa äänilevyjä.

Teetkö joka päivä töitä ja onko töitä tarpeeksi?

Yritän tehdä joka päivä töitä, mutta viikonloppuisin yritän välillä joskus levätäkin. Usein minulla on viikonloppuisin esiintymisiä, joten se vähän vaihtelee.

Oletko työriippuvainen?

Noh, minähän tykkään tehdä töitä. Mähän olen silloin vähän niin kuin Etevä Duunari. 

Mitkä ovat hyvän työntekijän ominaisuuksia?

Ahkera, iloinen, auttavainen ja ystävällinen. Aina voi oppia uutta ja kuitenkin aina voi rohkeasti kysyä, jos kaikkea ei heti osaa. Kysymällä oppii. 

Mitä hyvät työkaverit merkitsevät?

No he ovat tosi tärkeitä ja sellainen hyvä yhteishenki. Pidetään kavereista ja työtovereista hyvää huolta ja heitä pitää auttaa, jos itse pystyy.

Miten syntyy hyvä laulu?

Okei, mä olenkin tehnyt ainakin tuhat laulua ja julkaissut myös tuhansia lauluja taas levyillä muille. Laulujakin pitää tehdä ahkerasti ja hyvin sekä miettiä kuka kappaleen tulee laulamaan. Pitää miettiä, että kappaleesta pitäisivät myös muut itseni lisäksi.

Oletko räpännyt?

Mitä? Räpännyt? No tuota okei, olenhan mä räpännytkin. Mä olen tehnyt ihan kaikkea. 

Kuinka paljon olet tehnyt urasi aikana musiikkia?

No, mä olen tehnyt kyllä aika paljon. Jo monen kymmenen vuoden ajan ja se tulee jatkumaan. Olen tehnyt kaikille muille lauluja ja nyt myöhemmällä iällä olen lähtenyt itse esiintymään. Olen alkanut tekemään lauluja myös itselleni ja kierrämme monissa paikoissa niitä esittämässä. Sitä pitää olla rohkea ja tehdä kaikkia juttuja.  

Haluaisitko tähän loppuun sanoa jotain?

No mä haluan sanoa teille, että olkaa kaikki Eteviä Duunareita, niin kuin me. Pidetään toisistamme hyvää huolta, ollaan reiluja ja ahkeria, silloin se palkitaan. Olkaamme iloisen taitavia ja se on meidän Etevien Duunareiden ilosanomaa ja emmekä jätä ystäviä pulaan!

Sinulla oli kirjoitettuna Eteville Duunareille tunnuslause. Mikä sen on?

”Etevät Duunarit ovat täyttä ylivoimaa!” Minusta on hienoa, että olen saanut tutustua teihin. Te olette hienoja ihmisiä ja teistä saa moni voimaa sekä energiaa. Te ette halua antaa periksi ja haluatte tehdä työnne hyvin. Se on tärkeää ja te toimitte monille muille esimerkkinä.

© 2012 Eteva Käyttöehdot