Intti tutuksi Porvoossa

5.10.2016

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) järjesti Intti tutuksi -kurssin Porvoossa 1.-2.10.2016. Kurssi oli osa isoa Suisto 2016 -leiriä. Etevasta kurssille osallistui 8  innokasta kurssilaista 3 ohjaajan kera. 

Ryhmä maastopukuisia etevalaisia puolijoukkueteltan edessä.

Kurssi alkoi varusteiden jaolla; jokaiselle maastopuvut ja yöpymistä varten makuupussit ja -alustat. Samalla saatiin myös ohjeistukset turvallisuuteen. Seuraavaksi pystytetiin puolijoukkueteltat ja harjoiteltiin hätäpoistumista niistä. 

Puolijoukkueteltan pystytys

Kurssilla opeteltiin myös hätäensiapua ja alkusammutustaitoja sekä tietysti marssimista sunnuntain paraatia varten. Kurssilaiset pääsivät tutustumaan näyttelyyn, jossa oli esillä mm. rynnäkköpanssarivaunu.

 

Kurssi huipentui Suisto 2016 paraatikatselmukseen, jossa everstiluutnantti tarkasti joukot ja antoi luvan ohimarssiin. Marssiminen osana suurta paraatijoukkoa sujui hienosti Kaartin soittokunnan tahdissa, lippulinnan ja rakuunoiden seuratessa Etevan ryhmää.

Joukkojen tarkastus Porvoossa.Paraatijoukon tarkastus.

Maastopukuiset joukot marssivat paraatissa.Etevalaisten ryhmä paraatissa.

Rakuunat hevosineen marssimassa paraatissaRakuunat tulivat paraatin hännillä.

Kiitos Tuusulan sotilaskotiyhdistykselle muonituksesta - hyvä ruoka, hyvä kurssi.

Iltanuotiolla makkaraa paistamassa.Illalla nuotiolla makkaraa paistamassa.

Kiitokset myös kurssin johtaja Kaarlo Sihlmanille ja turvallisuuspäällikkö Ritva Peltolalle hyvin järjestetystä kurssista. Olipa hienoa saada osallistua näin isoon ja juhlalliseen tapahtumaan.

© 2012 Eteva Käyttöehdot