Itsenäisyyttä juhlittiin ympäri Etevaa

11.12.2017

Etevassa on juhlittu 100-vuotiasta Suomea monin tavoin pitkin vuotta. Juhlavuosi huipentui itsenäisyyspäivän juhliin, joita vietettiin toimintakeskuksissa ja asumisyksiköissä ympäri Etevaa. Näiden muutamien esimerkkien kautta toivotamme Suomelle ja suomalaisille onnea ja menestystä seuraavalle vuosisadalle.

Valtioneuvoston kanslia kehotti suomalaisia nauttimaan tiistain 5.12. iltapäiväkahvit "sinivalkoisessa teemassa", "yhdessä" ja "Suomelle". No, mehän nautittiin kautta koko Etevan! Tässä espoolainen tyylinäyte.

Ihmisiä kerääntyneenä kahville sinivalkoiseksi somistetun kahvipöydän ääreen.

Kaksi iloista nuortamiestä naamat lähellä kameraa.

 

Mäntsälän päiväaikainen toiminta

Varsinaisten itsenäisyyspäivänjuhlien ensimmäiseksi ehti Mäntsälän päiväaikainen toiminta. Heidän juhlat pidettiin perjantaina 1.12. Juhliin oli valmistauduttu monta päivää ja odotukset olivat korkealla siinä vaiheessa, kun kuvia otettiin. Hienot juhlat niistä sitten tulikin. 

Sinivalkoiseksi koristeltu juhlatila Mäntsälän toimintakeskuksella

Kaksi ohjaajaa tekemässä viime valmisteluja juhlaa varten.

 

Porvoon päiväaikainen toiminta

"Presidenttipari" vastaanotti "vieraat" Porvoon päiväaikaisen toiminnan itsenäisyyspäivän juhlaan. Ohjaajat olivat juhlan tarjoilijoina, kun juhlaväki nautti tarjoiluista ja hyvästä ohjelmasta. Muun muassa ohjaajien muotinäytös eri vuosikymmenien asuista hauskuutti vieraita. 

Leikkipresidenttipari vastaanottamassa arvovieraita

Sinivalkoiseksi koristeltu juhlatila

 

Tuusulan päiväaikainen toiminta 

Me juhlimme 100 vuotiasta Suomea torstaina 7.12. Vieraat saapuivat juhlaan kätellen toimintakeskuksen oman presidenttiparin. Juhlassa nähtiin korkea-arvoista väkeä, kunniamerkit rintapielissä. Juhlissa kuultiin kaunista laulua ja soittoa, josta vastasivat Tuusulan seurakunnan kanttori Tuula Saarensola sekä aktiivinen kuorolainen Riitta Primetta. Yhteislauluna oli tietenkin Maamme laulu. Juhlan kruunasi kakku ja kahvitarjoilu sekä booli.

Itsetehtyjä kunniamerkkejä juhlavieraiden rintapielessä.

Laulajan ja sähköpianistin musiikkiesitys

 

Vihdissä Enärannan asumisyksikkö

Meillä Vihdin Enärannassa itsenäisyyspäivää vietettiin juhlallisissa merkeissä. Kunnioitimme 100-vuotiasta Suomea ja keskustelimme siitä, mitä Suomen itsenäisyys merkitsee ja mistä se on tullut. Tänä vuonna päivä oli erityisen juhlallinen. Tärkeä osa juhlapäivää on yhdessä oleminen ja hyvä ruoka.

Istutimme syksyllä pihalle 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kuusen, jonka asukkaat nimesivät Näsäksi. Näsä sai juhlapäivänä ylleen hienot suomenliput.


Onnea Suomi 100v!

Kuva juhlalounaan kutsusta ja suomenlipuin somistettu Näsä-kuusi.

 

Suomi 100 -juhlia pitkin vuotta

Suomen juhlavuoden tapahtumat alkoivat Etevassa jo tammikuussa ja jatkuivat läpi vuoden. Osan näistä olemme julkaisseet uutisissamme, joita voit lukea näistä linkeistä:

Osasta tapahtumia on kerrottu vain Etevan Facebook-sivulla. (Linkki avautuu uuteen ikkunaan.)

© 2012 Eteva Käyttöehdot