Karkkilan päiväaikainen toiminta muuttaa

2.6.2017

Karkkilan Pajakadulla yli 30 vuotta toiminut, Eteva kuntayhtymän toimintakeskus muuttaa uusiin tiloihin syksyn 2017 aikana. 

Muuton perusteena on toiminnan kehittäminen, näköpiirissä olevat alan yleiset organisaatiouudistukset (sote-uudistus) sekä lainsäädännön muutoksiin perustuva ennakointitarve (Valas-lainsäädännön uudistus). Eteva kuntayhtymä kehittää päiväaikaista toimintaansa samoin perustein Uudenmaan ja Etelä-Hämeen kattavalla toiminta-alueellaan. 

Uudet tilat - uutta toimintaa

Muuttoa on valmisteltu hyvässä yhteistyössä Karkkilan kaupungin kanssa. Muuton myötä kaupungin omistamat tilat vapautuvat sen omaan käyttöön. Uudenlaisista yhteistoiminnan muodoista Eteva kuntayhtymän, Karkkilan kaupungin ja alueen muiden toimijoiden kesken neuvotellaan. Etevan tavoitteena on löytää uudenlaisia alueellisia työllistymistä ja työssä pysymistä tukevan toiminnan sekä osallisuutta tukevan toiminnan ratkaisuja, joissa eri toimijatahot hyötyvät toistensa resursseista.

Toimintaa keskellä palveluja

Etevan uudet tilat sijaitsevat Karkkilan keskustassa, kaupungintalon yhteydessä, Karjaanjoen ja Högforsin historiallisen ruukin äärellä, ns. oppimiskeskuksen tiloissa. Karkkilan keskusta-alueen palvelut ja puistot ovat kävelyetäisyyden päässä. Kirjasto, museot ja liikuntatilat ovat joko samassa rakennuksessa tai lähettyvillä. Sijainti tarjoaa aiempaa helpomman yleisten palveluiden saavutettavuuden, uudenlaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä erilaisia työmahdollisuuksia.

Toiminnot eriytetään hallitusti

Muuton myötä osallisuutta tukeva toiminta ja työllistymistä ja työssä pysymistä tukeva toiminta eriytetään nykyistä selvemmin omiksi toiminnoikseen. Osallisuutta tukevan toiminnan pääsisältönä on hyvinvointia ja toimintakykyä kehittävä ja tukeva elämyksellinen toiminta. Työllistymistä ja työssä pysymistä tukevaa toimintaa kehitetään yleisten työympäristöjen suuntaan, olemassa olevat toiminnot ja yksilölliset tarpeet huomioiden.  Muutto uusiin tiloihin toteutetaan vaiheittain elo- syyskuun aikana.

Muutto ei vaikuta Etevan asumispalveluiden toimintaan Karkkilassa tai sen lähialueella.

Asiakkaamme tutustuvat uusiin tiloihin kesän ja syksyn aikana. Omaisille ja sidosryhmille  järjestetään tutustumismahdollisuuksia uusiin tiloihin.

Uusissa tiloissa  toteutetaan muutostöitä kesä- heinäkuun aikana,  ja aikataulut tarkentuvat muutostöiden edetessä.

Lisätietoa antaa

Janne Kortelainen
Eteva kuntayhtymä,
Palvelupäällikkö
Karkkilan päiväaikainen toiminta
p. 040 304 7199
sähköposti: janne.kortelainen(ät)eteva.fi

© 2012 Eteva Käyttöehdot