Kiitos Tukiyhdistyksille hyvästä yhteistyöstä

18.12.2017

Kiitos kaikille toimintaamme vuoden mittaan tukeneille ja asiakkaillemme iloa tuottaneille yhdistyksille ja muille kumppaneille. 

3 punaista tulppaania pöydällä makaamassa.

Kehitysvammaisten Tukiyhdistykset kautta alueemme tuovat iloa asiakkaidemme arkeen ja antavat aihetta myös juhlaan. 

Yhteisiä juhlia ovat olleet esimerkiksi pitkän perinteen Puurojuhla Mäntsälässä jo yli 20 vuoden ajan ja tämän vuoden uusi tuttavuus Omat Bileet Lohjalla

Raaseporissa iloa arkeen tuovat paikallisen Tukiyhdistyksen lahjoittamat iPad-tablettitietokoneet ja niihin liittyvä IVER-koulutus. 

2 eri kuvaa yhdessä. Toisessa kuvattu takaapäin henkilö, joka pelaa iPadillä. Toisessa 2 henkilöä pelaavat iPadillä.

Näiden muutamien esimerkkien kautta kiitos kaikille alueemme Tukiyhdistyksille, esimerkkejä olisi varmasti löytynyt muiltakin paikkakunnilta. 

Toivottavasti hyvä yhteistyömme jatkuu myös ensi vuonna!

 

 

IVER – Iloa ja virikkeitä erilaisille oppijoille

Talven 2017 aikana Eteva Raaseporin henkilöstö osallistui Karjaan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n ja Raaseporin kansalaisopiston järjestämään IVER-koulutukseen. Koulutus pidettiin Etevan ryhmäkodissa ja toimintakeskuksessa ja se jakautui kahteen osaan:

  • Ensin 24 ohjaajaa perehtyi iPadien perustoimintoihin ja laitteiden tarjoamiin virikemahdollisuuksiin aikuiskouluttaja Ritva Kämärin opastamana. 
  • Sitten otettiin 23 asiakasta mukaan iPadien ohjattuun käyttöön 10 ohjaajan opastamina.  

Karjaan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry lahjoitti Etevan Raaseporin asiakkaiden käyttöön iPadeja. Laitteet ovat hyödyttömiä, jos niitä ei osata käyttää. Siksi asiakkaat ja ohjaajat saivat koulutuksen laitteiden saloihin. Koulutuksen tavoitteena oli ilon ja virikkeiden tuominen erilaisten oppijoiden arkeen iPadien mahdollisuuksia hyödyntäen.

Keskeisiä sisältöjä noin viikon välein tammikuun alusta  huhtikuun loppupuolelle 2017 toteutetussa koulutuksessa olivat: 

  • iPad-ympäristöön tutustuminen
  • iPadin perustoiminnot
  • Tutustuminen virikkeellisiin sovelluksiin
  • Sovelluksien asentaminen iPadiin
  • Sovelluksien käytön ohjaus kehitysvammaisten toiminnassa

Itse kullekin asiakkaalle on pyritty löytämään juuri häntä kiinnostavia sovelluksia ja viriketoimintoja laitteen käytössä. Koulutuksen tavoitteisiin pääsemistä kuvaa parhaiten ne innostuneet  ja iloiset iPadien käyttäjät, joille nämä laitteet ovat avanneet uusia maailmoja ja tuottaneet selkeästi havaittavia ilon hetkiä.

© 2012 Eteva Käyttöehdot