Lampipuisto on mukava ja rento koti

28.2.2018

Eteva avasi uuden Lampipuiston asumisyksikön Järvenpään keskustan tuntumaan viime marraskuussa. Rakennuksen alakerran ryhmäkotiin muutti 5 asukkaan ryhmäkoti Keravalta. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa on 14 yksiötä itsenäisemmin asuville henkilöille.

Kerrostalo, jossa 3 kerrosta.

Mun koti on täällä

Asukkaat kertovat odottaneensa kovasti muuttoa Lampipuistoon. Muutamassa kuukaudessa he ovat kotiutuneet mielestään erittäin hyvin.
"Oma asunto tuntui heti kodilta. Vanhemmille mennessä sanon aina, että menen porukoille, en kutsu sitä enää kodiksi. Mun koti on täällä."

Osa asukkaista tuntee toisensa jo kouluajoilta, minkä he ovat kokeneet "isoksi plussaksi". He viettävät mielellään aikaa keskenään ja vierailevat toistensa luona. Asukkailla on käytössä yhteistila, jonka he ovat nimenneet Akvaarioksi. Akvaario on hyvä paikka tulla tapaamaan ohjaajaa ja kertomaan kuulumisia.

Asukkaat ovat olleet mielissään myös yhteisestä tekemisestä.
"Ollaan käyty syömässä ja seuraavaksi ollaan menossa leffaan. Meillä on myös asukaskokouksia joka toinen viikko ja perjantaisin juodaan yhdessä kahvit. Silloin tulee vaihdettua kuulumiset kaikkien kanssa. Lisäinfoa saadaan myös sunnuntaisin jaettavasta viikkotiedotteesta. "

Asiakkaat kuvailevat Lampipuistoa mukavaksi, rauhalliseksi ja rennoksi paikaksi. Heidän mielestään Lampipuistossa on hyvä ilmapiiri, kivat naapurit ja rennon asenteen omaavat ohjaajat.
"Asuminen Lampipuistossa vastaa sitä mitä odotin. Täällä on tosi kiva asua. Parannettavaa olisi saunassa ja äänieristyksissä, muuten täällä on kaikki hyvin."

kuvituskuva

Uusi talo – uusia tapoja

Lampipuistossa on uuden talon myötä otettu käyttöön uusia työmenetelmiä. Tulevien asukkaiden kanssa aloitettiin vahva yhteistyö henkilökohtaisten suunnitelmien tekemisessä jo ennen muuttoa. Tämä osaltaan on varmistanut hyvän kotiutumisen Lampipuistoon ja vahvan luottamuksen syntymisen asukkaiden ja henkilökunnan välille.

Uutta on myös osallistava kirjaaminen, jossa osa asukkaista haluaa olla mukana. Siinä asiakkaasta päivittäin kirjattavat asiat, esimerkiksi hänen toiveensa, kokemuksensa ja suunnitelmansa sekä yhteiset sopimukset, kirjataan ohjaajan ja asiakkaan yhteistyönä.

Tällä hetkellä asunnoista on ainoastaan 1 yksiö vapaana. Sitä voi tiedustella Etevan sosiaalityöstä.

kuvituskuva

Lisätietoja

Lampipuiston osoite on Lähteenkuja 3, 04410 Järvenpää.

Lampipuiston toimintayksikön palvelupäällikkö on Heidi Mäkisalo,
heidi.makisalo (at) eteva.fi ja p. 040 304 7228.

Ryhmäkodin henkilökunta:
jarvenpaa.lampipuisto1 (at) eteva.fi ja p. 040 304 7216.

© 2012 Eteva Käyttöehdot