Lohjan Touhulasta lyhytaikaishoitoa

15.12.2016

Lohjan Törmäsenkadulla alkaa uutta toimintaa vuoden 2017 alusta lähtien.  Arkisin Touhulaksi ristityssä talossa on päiväaikaista toimintaa autismikuntoutujille, viikonloppuisin talo on tarkoitettu lyhytaikaishoitoon saapuville lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille.

Kaksi nauravaa poikaa katsovat toisiaan.

Touhula on lyhytaikaisen asumispalvelun yksikkö Lohjan Metsolassa. Se on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille.

Palvelun tarkoituksena on tukea vanhempien ja omaisten jaksamista tarjoamalla turvallista ja yksilöllistä huolenpitoa. 

Hoidossa on enintään 5 asiakasta kerrallaan. Osa heistä tarvitsee paljon apua ja tukea päivittäisissä toiminnoissa, osa vahvaa ohjausta ja valvontaa.

Päivisin asiakkaista huolehtii 1-3 ohjaajaa, öisin yöohjaaja.

 

Tarvitsetko tuntihoitoa vai lyhytaikaishoitoa?

Tuntihoito on tavoitteellista ja kuntouttavaa hoitoa, jota tarjotaan enintään 10 tuntia kerrallaan. Lyhytaikaishoito voi kestää koko viikonlopun.  

 

Mukavat tilat ja hyvää ruokaa

Touhula on omakotitalossa, jota ympäröi iso aidattu piha. Jokaisella asiakkaalla on oma huone, poikkeustilanteissa huonekaveri on mahdollinen.

Keittiö, olohuone ja saniteettitilat ovat yhteiskäytössä.

Lämmin ruoka tarjoillaan kahdesti päivässä, lisäksi tarjolla on aamu-, väli- ja iltapalaa. Valmistamme kaikki ruoat itse.

 

Monipuolista toimintaa asiakkaiden ehdoilla

Toimintamme perustuu yksilölliseen hoitotyöhön ja kuntoutuksen tukemiseen, minkä vuoksi muokkaamme arjen ohjelmamme paikalla olevan asiakasryhmän tarpeiden mukaiseksi.

Päivät Touhulassa kuluvat ulkoillen, leikkien, musiikkia kuunnellen, pelaillen, askarrellen, sylitellen ja kotiaskareita tehden – asiakkaan kiinnostuksen kohteet huomioiden. Käymme mahdollisuuksien mukaan myös retkillä ja osallistumme eri tapahtumiin. 

 

Näin meille pääsee hoitoon

Touhula on auki perjantaista klo 15 lähtien sunnuntaihin klo 18 asti.

Hoitoon pääset ottamalla ensin yhteyttä oman kuntasi sosiaalityöntekijään, Etevan sosiaalityöhön Palveluratkaisut-yksikköön tai täyttämällä palvelupyyntölomakkeen Etevan nettisivuilla, jotta palvelun antamisesta voidaan sopia.

Hoitojaksot voit varata suoraan Touhulasta. Me pyrimme toteuttamaan myös äkilliset hoitotarpeet.

 

Lisätietoja

  • Palvelupäällikkö Mervi Örnberg, p. 040 304 7443
  • Vastaava ohjaaja Heidi Saukonoja, p. 040 304 8312
  • Touhulan, Törmäsenkatu 8, p. 040 304 7239

 

© 2012 Eteva Käyttöehdot