Mäntsälän toimintakeskuksella puhuttiin seksuaalisuudesta

17.2.2017

Mäntsälän toimintakeskuksella järjestettiin ystävänpäivänä 14.2.2017 minimessut seksuaalisuudesta. Tarkoitus oli tuoda seksuaalisuutta lähemmäs arkea ja lisätä siitä tietoa. 

Aihetta esittelivät Etevan AAC-ohjaaja, seksuaalineuvoja ja toimintakeskuksen ohjaaja sekä seurakunnasta kehitysvammatyön pappi ja diakonissa. Tietoa oli tarjolla myös tietokoneen avustuksella, Seteken selkokielisiä sivuja hyödynnettiin ahkerasti. Myös erilaisia kommunikaatiota tukevia menetelmiä käytettiin seksuaalisuudesta puhumisen tukena.

Kaksi valokuvaa, joissa tietoa seksuaalisuudesta. Toisessa kuvassa on kuvakommunikaatiossa käytettyjä kuvia, toisessa tavallisia esitteitä aiheesta.

Tilaisuuteen osallistuminen oli vapaaehtoista, mutta suurin osa asiakkaista halusi tietoa. Seksuaalisuus on usein vaiettu asia, josta on hankala puhua. Myös ajatus siitä, että seksuaalisuus kuuluu jokaiselle ihmiselle –kehitysvammaisellekin – ei vielä ole kaikille itsestään selvää. 

Kaksi julistetta, joissa kysytään "oletko ollut ihastunut?" ja "Kuuluuko seksi aina rakkauteen?". Niihin on kiinnitetty vastauksia kuvakommunikaatiokorteilla.

Asiakkaat olivat tyytyväisiä päivään ja kiinnostuneita aiheesta. Tiedon tarve on ilmeinen  ja tilaisuudelle suunnitellaan jatkoa. 

Seteken selkokielisiin seksuaalitiedon sivuihin pääset tästä. 

© 2012 Eteva Käyttöehdot