Monipuolista toimintaa Etevan toimintakeskuksissa

8.4.2016

Etevan toimintakeskuksilla on monipuolista toimintaa. Tavoitteenamme on saada jokaiselle asiakkaalle mieluista, vaihtelevaa tekemistä ja hyödyntää mahdollisimman paljon yhteiskunnan tarjoamia palveluja ja mahdollisuuksia osallisuuteen. Tässä olemme käyttäjäasiakkaillemme tehdyn kyselyn mukaan onnistuneetkin.

Nuori mies ja nainen valitsemassa keilapalloa.

Espoon toimintakeskus hyödyntää tehokkaasti yhteiskunnan tarjoamia palveluja. Toimintakeskuksen ryhmät lähtevät säännöllisesti esimerkiksi kirjastoon tai liikuntasalille. Myös tutustumiskäyntejä tehdään paljon – paloasema ja kaupungin museoita on tutkittu läpikotaisin. Konserteissa, näyttelyissä ja elokuvissakin käydään aina tilaisuuden tullen. 

 

Kaksi iloista miestä näyttävät valkoista kylttiä, johon ovat kirjoittaneet terveiset "Eteva on täynnä toimintaa. Loviisa Kings on ykkönen!"

Loviisan toimintakeskus on erikoistunut savitöihin, joista siellä on jo monen vuoden kokemus. Urheilujoukkue harrastaa aktiivisesti sählyä ja jalkapalloa. Toisenlaista toimintaa on videopaja, jossa tehdään pieniä elokuvia ja valokuvataan. Loviisan toimintakeskuksen valokuvaustaitoja hyödynnettiin myös Etevan 40-vuotisjuhlissa viime syksynä, jossa ryhmän tehtävänä oli kuvata vieraiden terveisiä. Saimme hienoja kuvia!

 

Kaksi naista ja mies seisovat kahvilan tiskin takana valmiina palvelemaan asiakkaita.

Karkkilan toimintakeskuksen asiakkaat pyörittävät kunnan terveyskeskuksen kahviota. Kahviosta terveyskeskuksen ja laboratorion asiakkaat voivat ostaa vaikkapa aamupalan. Sekä terveyskeskuksen että viereisen hoitokodin henkilökunta suosii kahviota lounaspaikkanaan. Yhteistyö on toiminut hyvin kuntalaisten, terveyskeskuksen henkilökunnan ja etevalaisten välillä. 

 

Mies ja nainen ruokkimassa kanoja ruoholla.

Etevan maatilat sijaitsevat Nastolassa ja Orimattilassa. ”Isänniksi” kutsutaan sellaisia asiakkaita, jotka asuvat ja ovat päiväaikaisessa toiminnassa tilalla. ”Torpparit” asuvat muualla ja käyvät maatilalla päiväaikaisessa toiminnassa. Maatilalla vuodenkierto luo toiminnalle puitteet. Esimerkiksi keväällä kasvatetaan ja istutetaan taimia, kesällä kastellaan, syksyllä on sadonkorjuu, talvella lumi- ja huoltotyöt. Maatilojen eläimistä pidetään tietysti hyvää huolta vuoden ympäri. 

 

Mies nukettaa

Hyvinkään ja Mäntsälän toimintakeskuksilla on soveltavaa nukketeatteritoimintaa. Hyvinkään Kauniit ja Rohkeat -ryhmään osallistuu 12 asiakasta, joiden kykyä ilmaista itseään ja tulla kuulluksi nukketeatteritoiminnalla tuetaan draamatyön keinoin.

 

Kaksi naista täyttää kaupan karkkihyllyä.

Askolan toimintakeskuksella on paljon hyvää yhteistyötä ympäröivän yhteisön kanssa. Työtä käydään tekemässä niin kunnantalolla kuin lähikaupassakin. Ruokailut järjestyvät paikallisen yläasteen ruokalassa. 

 

Tässä vain pieni kurkistus 17 toimintakeskuksemme toimintaan. Tarkemmin toiminnasta voit kysyä toimintakeskuksiemme palvelupäälliköiltä. Heidän yhteystietonsa löytyvät täältä.

 

© 2012 Eteva Käyttöehdot