Mukava päivä Lohjan toimintakeskuksen avoimissa ovissa

17.6.2014

Lohjan toimintakeskuksen avointen ovien päivässä 6.6. musiikki soi ja tunnelma oli korkealla. Äkillinen rankkasade patisti asiakkaat, henkilökunnan ja vieraat kiireellä sisälle, mutta hyvää tunnelmaa se ei latistanut.

Pihalla oli toimintakeskuksen asiakkaiden kirpputoripöytiä ja pihamaa talon edustalla oli koristettu liituväreillä kauniiksi. Myynnissä oli myös toimintakeskuksen puutarharyhmän kasvattamia yrttien taimia. Musisoinnista vastasi Potslojo-yhtye, jossa soittaa toimintakeskuksen asiakas ystävineen. Kauppa kävi ja yleisö piti musiikista.

Soitto ja myynti kuitenkin katkesivat, kun ukkonen jyrähti ja kaatosade alkoi. Vieraat ja toimintakeskuksen väki kantoivat tavaroita sisälle ja lopulta kaikki olivat yhtäläisen kastuneita. Hyvä tunnelma kuitenkin jatkui sisällä kahvittelun merkeissä.

Päivään oli saapunut paljon vieraita, jotka halusivat käyttää hyväksensä mahdollisuuden tutustua Lohjan toimintakeskukseen ja sen asiakkaisiin. Asiakkaita on tällä hetkellä lähes 100, iältään juuri peruskoulunsa päättäneistä eläkeikään ehtineisiin.

Sade ajoi vieraat kahvittelemaan toimintakeskuksen sisälle.

Monipuolista toimintaa 8 eri ryhmässä

Etevan toimintakeskuksilla jokaiselle asiakkaalle tehdään yksilöllinen suunnitelma, joka perustuu hänen voimavaroihinsa ja toiveisiinsa. Niiden pohjalta valitaan myös hänen tehtävänsä toimintakeskuskella.

Lohjan toimintakeskus tarjoaa ryhmissään mielekästä ja kuntouttavaa toimintaa kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille ja muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

  • Päivätoimintaryhmissä on kerhonomaista kuntouttamista, esimerkiksi aistien harjoittamista vaikeavammaisille kahdessa eri ryhmässä.
  • Työtoiminnassa on 3 eri ryhmää. Niissä tehtävinä on esimerkiksi toimintakeskuksen siivous ja ruoan esillepano, yrityksille alihankintatyöt, esimerkiksi pakkaaminen ja pussittaminen.
  • Puutarharyhmä huolehtii pihasta ja kiinteistöstä.
  • Kädentaitoryhmässä tehdään käsitöitä, esimerkiksi kudotaan mattoja.
  • ABC-ryhmä on nuorten koulunsa päättäneiden vertaisryhmä.

Lisäksi on kaikille yhteistä toimintaa, esimerkiksi lukupiiri, zumba ja karaoke.

Lisätietoja esimieheltä

Jos haluat lisätietoja toimintakeskuksen palveluista tai tarjota toimintakeskukselle työtä, ota yhteyttä toimintakeskuksen esimieheen

Carita Tukiainen
puh. 040 304 7573
carita.tukiainen(at)eteva.fi

 

© 2012 Eteva Käyttöehdot