Päiväaikainen toiminta alkoi Tuusulassa

23.3.2015

Etevan uusimman päiväaikaisen toiminnan yksikön toimintaa käynnistetään Tuusulan Kellokoskella, osoitteessa Vanha Valtatie 198. Se valittiin paikaksi asiakkaiden koteihin nähden keskeisen sijaintinsa vuoksi. Tällä on suuri vaikutus asiakaskuljetuksiin: asiakkaiden matka-ajat päiväaikaiseen toimintaan lyhenivät ja samalla myös Keski-Uudenmaan poikkeuksellisen suuret kuljetuskustannukset pienenivät huomattavasti.

Järvenpään ja Keravan päiväaikaisen toiminnan yksiköissä oli tilanpuutetta. Alueen väestö kasvaa kokoajan, ja siellä siis tarvitaan lisää myös päiväaikaista toimintaa. Lisäksi Vantaan yksikkö lopetetaan, koska kiinteistö puretaan asumisrakentamisen tieltä.

Asiakkaat hyötyvät uudesta sijainnista

Tuusulan Kellokoski on asiakkaille parempi sijainniltaan, sillä kaikki uuteen yksikköön siirtyvät asuvat Kellokoskella tai sen lähialueella. Suuri osa asiakkaista voikin nyt kulkea yksikköön kävellen.

Toiminta sinällään ei siirron myötä muuttunut, vaan se on asiakkaiden toiveiden mukaista myös jatkossa. Asiakkailta on tähän mennessä tullut toiveita muun muassa taiteen tekemisestä, ulkoilusta, tanssitunneista ja alihankintatöistä  – tätä ja muutakin toiminta tulee olemaan.

Uudet puitteet tarjoavat uusia mahdollisuuksia: Kellokosken alueella on todella hyvät ulkoilualueet ja luonto lähellä. Keväällä voimme käydä vaikka ongella ja uimarantakin löytyy. Myös kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä ja jos kuitenkin tulee tarvetta kaupunkiin humputtelemaan, niin onnistuu sekin talon kahdella autolla alle vartissa.     

 
Asiakkaat tulevat lähialueilta

Maaliskuun aikana yksiköön siirtyy yhteensä 26 asiakasta, suurin osa Järvenpään päiväaikaisesta toiminnasta, mutta lisäksi myös Keravan, Mäntsälän ja Hyvinkään päiväaikaisen toiminnan yksiköstä eli kaikki ne asiakkaat, jotka asuvat Kellokoskella tai sen lähialueella.  Työntekijöistä suurin osa on siirtynyt Järvenpään päiväaikaisen toiminnan yksiköstä ja loput rekrytoidaan kevään aikana.

 

Lisätietoja

Hanna Hietala
Palvelupäällikkö, Järvenpään ja Tuusulan päiväaikainen toiminta
hanna.hietala(at)eteva.fi
puh. 040 304 7542

Kuvakollaasi, jossa kuvia toimintakeskuksen tiloista.

Ohjaajat valmistelivat yksikön tilat viihtyisiksi.

© 2012 Eteva Käyttöehdot