Perhehoitopaikat Etevassa

13.6.2019

Perhehoitoperhe, 2 poikaa, isä, äiti ja tyttö, istumassa yhdessä kivellä..

Etevassa on yhtensä 209 perhehoitajaa, joista

  • 184 toimii lyhytaikaisena ja 
  • 25 pitkäaikaisina perhehoitajana.

Perhekoteja on 130, joista

  • 108 toimii lyhytaikaisena ja 
  • 21 pitkäaikaisena kotina. 

Etevan hyväksytyissä ja aktiivisessa tilassa olevissa kodeissa on juuri tällä hetkellä joitain vapaita asiakaspaikkoja. Muutamissa kodeissa on Etevan lisäksi kunnan tai muun palvelutuottajan sijoittamia asiakkaita. Perhehoidon palveluihin asiakkaaksi tullaan samoin kuin muihinkin Etevan palveluihin, oman kunnan sosiaalityön kautta.

Perhehoitokodit ovat pääsääntöisesti Etevan toiminta-alueella. Joitakin yksittäisiä koteja on sen ulkopuolella, esimerkiksi Tampereella.

Pitkäaikaiset kodit ja asiakaspaikkojen määrä:

Vihti 3 kotia 6 paikkaa
Espoo 1 koti 1 paikka
Lohja 3 kotia 3 paikkaa
Karkkila 1 koti 1 paikka
Nurmijärvi 1 koti 1 paikka
Hämeenlinna 1 koti 1 paikka
Mäntsälä 1 koti 1 paikka
Kärkölä 1 koti 1 paikka
Hollola 3 kotia 4 paikkaa

 

 

 

 

 

 

 

Etevan perhehoidossa on yhteensä 137 asiakasta. Heistä pitkäaikaisessa perhehoidossa on 34 ja lyhytaikaisessa 102 asiakasta. Asiakasmäärä on vaihteleva ja voi heilahdella lyhyelläkin ajanjaksolla. Nähtävissä on kuitenkin pitkäaikaisen perhehoidon kysynnän jonkin asteinen lasku. 

Perhehoitopalveluja erilaisiin asiakastarpeisiin

Etevan perhehoidossa suurin osa asiakkaista on aikuisia kehitysvammaisia henkilöitä. Heidät kaikki on sijoitettu perhehoitoon vammaispalvelulain perusteella. Joidenkin lasten ja nuorten kohdalla sijoituksen tekijänä on kunnan lastensuojelu. Osa näistä asiakkaista on huostaanotettuja ja osa avohuollontukitoimina palveluja saavia.

Lyhytaikaista perhehoitoa käytetään paljon omaishoidonvapaisiin. Etevan perhehoitoa käyttävät myös Etevan asumisessa asuvat asiakkaat lomaviettopaikkana.


Lisätietoja saat Etevan perhehoito-yksiköstä. 

 

© 2012 Eteva Käyttöehdot