Perhekeskeinen suunnitelmatyöskentely on uusi palvelu perheille

28.1.2014

Uusi palvelumme on suunniteltu tukemaan perheitä ja kuntia tilanteissa, joissa perhe tarvitsee varhaiskuntoutuksen kaltaista perhetyötä osana palvelusuunnittelua tai kunnan palvelusuunnitteluun tarvitaan lisää tietoa.

Kehitimme perhekeskeisen suunnitelmatyöskentelyn perheiden ja kuntien antaman palautteen perusteella. Kokeilimme mallia Etevan Vammaispalveluhankkeessa vuosina 2012-2013.

Perheen tarvitsema tuki voi vaihdella tarpeiden ja tilanteen mukaan. Monille perheille riittää neuvontatyö, mutta toisinaan perhe saattaa tarvita monipuolisempaa tukea, oman tilanteen ja tarpeiden pohtimista yhdessä sekä rinnalla kulkijaa.

Perhekeskeisessä suunnitelmatyöskentelyssä perhe ja Etevan työntekijä selvittävät perheen tukiverkostoja. Yhdessä etsitään perheen arjesta toimivuutta edistäviä tekijöitä ja samalla tunnistetaan myös niitä tekijöitä, jotka asettavat haasteita arjen sujumiselle ja vanhempien jaksamiselle.

Työskentelyn aikana perhe ja työntekijä kokoavat ”meidän perheen suunnitelma” -kansion, joka sisältää konkreettisen etenemissuunnitelman. Tätä suunnitelmaa perhe voi käyttää tukena myös palvelusuunnittelupalaverissa. Työskentelyn tärkeimpänä tavoitteena on edistää perheiden sujuvaa arkea ja hyvää, tavallista elämää.

Työskentelyssä perhe tapaa Etevan työntekijää keskimäärin viisi kertaa 1,5 tuntia kerrallaan. Perhe voi tavata työntekijää omassa kodissaan itselleen sopivalla tiheydellä ja kestolla, suosituksena on 1-2 tapaamista kuukaudessa. Palvelu päätetään perheen, kunnan ja Etevan työntekijän yhteiseen arviointikeskusteluun, jossa perhe saatetaan eteenpäin toteuttamaan omaa suunnitelmaansa.

Jos perhekeskeinen suunnitelmatyöskentely herätti kiinnostuksesi, ota yhteyttä oman kuntasi vammaispalveluihin tai Etevan sosiaalityöhön.

Lisätietoa perhekeskeisestä suunnitelmatyöskentelystä Innokylän sivustolta. Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

© 2012 Eteva Käyttöehdot