Porvoon Päivänsäde - yksilöllistä hoitoa lapsille ja nuorille

4.11.2015

Isommat tilat ja toimintakeskus naapurissa mahdollistaa entistä useammille perheille monipuolisia palveluja Porvoon Päivänsäteestä.

Tyttö, poika ja nainen istuvat rinnakkain sohvalla. Tytön sylissä on tablettitietokone, jolla he yhdessä pelaavat muistipeliä.

Porvoossa lyhytaikaishoidon yksikkö Päivänsäde on saanut marraskuussa 2014 Teollisuustieltä uudet, avarat tilat. Uusien tilojen myötä Päivänsäteen palveluja käyttää entistä useampi perhe. Päivänsäteessä on omat huoneet 9 asiakkaalle – erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja aikuisille. Päiväaikaan hoidossa voi olla useampikin asiakas. 

Asiakkaat viipyvät Päivänsäteessä muutamasta tunnista useampaan viikkoon. He käyvät Päivänsäteessä ollessaan normaalisti koulussa ja päiväaikaisessa toiminnassa. Muu aika kuluu ulkoillen, leikkien ja pelaillen asiakkaan kiinnostuksen kohteet huomioiden. Lauantaisin Päivänsäteestä lähdetään yleensä karkkiostoksille ja saunotaan ja grillataan yhdessä makkaraa.

Toimintaideologia Päivänsäteessä perustuu perhelähtöiseen työotteeseen. Perhe on asiantuntija omissa asioissaan ja henkilökunta on välillisiä vaikuttajia. Perheen vahvuuksia etsimällä ja kasvatustehtävää tukemalla päästään yhdessä kaikkien hyvinvointiin. 

Yhteistyö antaa uusia toimintamahdollisuuksia 

Päivänsäde sijaitsee Etevan Porvoon toimintakeskuksen vieressä, mikä mahdollistaa toimintakeskuksen tilojen käytön myös iltaisin ja viikonloppuisin. Esimerkiksi aistihuone on Päivänsäteen ahkerassa käytössä. 

Viikonloppuisin toimintakeskuksessa Eteva järjestää alle 16-vuotiaille kehitysvammaisille tai muuten erityistä tukea tarvitseville tuntihoitoa. Tuntihoidossa voi olla yhtä aikaa enintään 8 lasta, ja hoitoaika 0,5 – 10 tuntia kerrallaan. 

Päivänsäteen ja toimintakeskuksen naapuruus mahdollistaa niiden tiiviin yhteistyön. Tuntihoito-viikonloppuina voimme järjestää yhteistä mukavaa toimintaa, ja Päivänsäteessä asumisharjoittelussa olevat asiakkaat voivat käydä tuntihoidossa auttamassa esimerkiksi ruoanlaitossa ja tiskaamisessa.

Yhteystiedot

Päivänsäteen osoite on Teollisuustie 20 B, Porvoo,
puh. 040 304 7367 ja sähköposti porvoo.paivansade(at)eteva.fi 


Yksikön palvelupäällikkö, Varpu Tyyskä-Korhonen,
puh. 040 304 7470, varpu.tyyska-korhonen(at)eteva.fi,  

Yksikön vastaava ohjaaja, Eija Forssell,
puh. 040 304 8295, eija.forssell(at)eteva.fi 

© 2012 Eteva Käyttöehdot