Selvitykset rajoitustoimenpiteistä

12.6.2018

Kehitysvammalain muuttamisesta annetun lain (381/2016; 42 p §) mukaan selvitys rajoitustoimenpiteistä on annettava henkilön omatyöntekijälle kuukausittain. 

Etevassa on väliaikaisena ratkaisuna päädytty siihen, että selvitys kunnan omatyöntekijälle toimitetaan raporttimuodossa. Raportilla saadaan tuotettua toteutetuista rajoitustoimenpiteistä lukuja eli niiden määrät ja kestot. Eteva tuottaa selvitykset THL:n määritysten mukaisesti, kun järjestelmän toimittaja tekee tilatut muutokset.

Selvityksen toimittamista varten pyydämme kuntia toimittamaan asiakkaidemme omatyöntekijöiden yhteystiedot Etevan palvelupäälliköille. Tiedot tulee toimittaa myös silloin, kun omatyöntekijä vaihtuu. (Etevan yhteystiedot kunnittain, palvelupäälliköt)

Lakisääteisen velvoitteen toteuttamiseksi tallennamme omatyöntekijän yhteystiedot asiakastietojärjestelmään. EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan mukaan henkilötietojen käsittely on lainmukaista, kun käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi. 

© 2012 Eteva Käyttöehdot