Senioriklubi 10 vuotta

12.3.2014

Senioriklubi juhlisti 10 yhteistä vuottaan eilen Vantaan Vallinojan ryhmäkodin tiloissa. Jo vuonna 2008 Kehitysvammaliiton Hyväksi käytännöksi arvioima toiminta jatkuu edelleen. 

Senioriklubin toiminta alkoi 25.1.2004. Silloin klubiin tuli 11 senioria, 7:stä eri ryhmäkodista ja 3:sta eri kunnasta.

Klubin tapaamisissa aloitettiin perusteista, vuorollaan kertomisesta ja kuuntelemisesta. Tapaamisilla oli aina sama muoto:  kuulumiskierroksen jälkeen muisteltiin edellisen kokouksen asioita, suunniteltiin seuraavaa ja tietysti kahviteltiin välillä. Toiminta on vapaaehtoista, ja sen perustaksi sovittiin alusta lähtien luottamuksellisuus.

Nyt ryhmän toiminta on vakiintunut, mutta toiminnan luonne on muuttunut. Kokouksissa ei ole enää tiettyä rakennetta, vaan tapaamisissa mennään tilanteen mukaan. Nyt vanhat ystävät tapaavat toisiaan.

Ryhmä on pysynyt samana. Seniorit tuntevat toisensa ja haluavat edelleen tavata, kuulla toistensa tarinoita ja jakaa omia asioitaan. Ryhmässä saa vertaistukea toisilta ikääntyviltä kehitysvammaisilta. Klubilaiset ovat tasavertaisia kumppaneita, ja toiminta lähtee heistä itsestään.

Kehitysvammaliitto arvioi Senioriklubin "Hyväksi käytännöksi" vuonna 2008. Tästä linkistä voit lukea Vernerin sivuilta lisää arvioinnista.

Senioriklubilaiset nostavat maljat 10 vuodelleen.

Paljon onnea 10-vuotiaalle senioriklubille!

© 2012 Eteva Käyttöehdot