Suomi 100 - Janakkalassa istutettiin puita

1.6.2017

Etevassa juhlitaan 100-vuotiasta Suomea monin eri tavoin. Janakkalassa istutettiin puita ja vietettiin ihanaa puutarhajuhlaa asukkaiden omaisten kera.

Ihmisiä istuttamassa puuta.

Janakkalan asumispalveluissa juhlittiin 100-vuotiasta Suomea lauantaina 27.5.2017 istuttamalla hedelmäpuita Pyhämäentien yksikön  pihapiiriin. Puiksi valittiin hedelmäpuita, joista olisi eniten iloa asukkaille. Puiksi valittiin kirsikkapuu, luumupuu sekä 2 perheomenapuuta. Asumisyksikön talojen asukkaat olivat valitsemassa hedelmäpuita niin, että jokaiselle talolle tuli oma puu. 

Nuori mies lapioimassa multaa, puuta istuttamassa.

Istutushommissa olivat mukana asukkaat, henkilökuntaa ja omaisia. Oli erittäin mieluisa kokemus, kun omaisia osallistui juhlapäivään runsain joukoin. Vieraita oli lähemmäksi 70 henkeä.  Kaikki tuntuivat viihtyvän ja nauttivat päivästä. Sääkin  suosi päivää ja sen lomassa nautittiin seurustelun merkeissä  mm. itsetehtyjä vohveleita, kermavaahdon ja hillon kera, makkaraa sekä juomia. 

Ihmisiä tarjoilupöydän takana.

Ihmisiä nauttimasta kauniista kesäpäivästä.

Pihaa oli koristeltu kukkaisin, itsetehdyin Suomen lipuin ja viirein. Lippuja ja viirejä asukkaat olivat valmistelleet etukäteen Perttulan päiväaikaisessa toiminnassa.

Pinkkejä kukkasia ja itse tehty suomenlippu kukkien joukossa.

Päivä jäi mieleen asukkaille, koska puhetta tuosta päivästä on riittänyt niin Perttulassa kuin kotona Janakkalassakin. Puille löytyi asukkaista vastuuhenkilöt, jotka huolehtivat puiden kastelusta  istutuksen jälkeen.

Seuraamme puiden kasvua ja toivomme suurta satoa jatkossa. Tiedä vaikka seuraavaksi olisi sadonkorjuujuhla.

Koira istuu pihamaalla.Eläinkunnan edustajakin pääsi mukaan istutuspäivän juhlallisuuksiin.

 

Eteva Janakkalan asumispalvelut

© 2012 Eteva Käyttöehdot