Sydäntalvi-taidenäyttely Karkkilassa

25.1.2016

Sydäntalvi Galleria Framillessa 7.1-30.1.2016.

Sydäntalvi on lohjalaisen Ali Sandholmin haaveiden täyttymys. Kyseessä on taiteilijan 60-vuotisjuhlanäyttely, jolloin on hyvä tarkastella menneitä ja jakaa merkityksellisiä hetkiä ystävien ja sukulaisten kanssa.

Ali Sandholm asuu Etevan Lohjan asumispalveluissa. Hän kertoo harrastaneensa maalausta lapsesta lähtien, aikuisiällä hän on osallistunut Lohjalla Hiidenopiston kuvataidetunneille, viimeisten kolmen vuoden aikana hän on maalannut Karkkilan työväenopiston kuvataidekerhossa opettajanaan Irene Lahti, jonka ohjauksessa suurin osa Sydäntalvi-näyttelyn teoksista on syntynyt.

Sydäntalvi-näyttely on Ali Sandholmin ja Etevan ohjaaja Päivi Vepsäläisen yhteinen projekti, jota on työstetty viime keväästä lähtien. Yhteistyökumppanina on toiminut karkkilalainen galleristi Kristiina Vuorela, joka pyörittää Galleria Framillea Taidekehystämön yhteydessä.

Mies ja kaksi naista taidegalleriassa.Ali Sandholm ja Etevan ohjaaja Päivi Vepsäläinen saivat yhdessä näyttelyn aikaiseksi. Taustalla vastaavaohjaaja Leena Korkia 

Galleria Framille tarjoaa kauniin tilan ja valaistuksen Sandholmin 23:lle teokselle, jotka muodostavat yhtenäisen ja harmonisen taidekokemuksen. Teokset ovat pääasiassa vesiväritöitä ja nimetty siten, että katsojan omalle mielikuvitukselle jää tilaa. 

Luonto monipuolisesti aiheena

Ali Sandholm on kasvanut maaseudulla, luonto on ollut lähellä, joten kokemukset vuodenaikojen vaihteluista heijastuvat aihevalinnoissa. 

Teos Merenkuohu voi olla kannanotto ilmastonmuutokseen näyttäytymällä katsojalle jäätikköjärvenä, toisaalta se voidaan nähdä myrskyisänä tyrskynä karikossa. 

Teokset Lumiukko ja Lumimies puolestaan tuovat mieleen lapsuuden talvileikit, joista jälkimmäisessä korostuu taiteilijan herkkä, puhdas ja kuulas värien käyttö.

Vesivärimaalauksessa tummansininen pohja, jossa ruskeita aaltoja ja punaisia pilkkuja.Lumisade on moniulotteinen teos yksittäisestä luontokokemuksesta, hetkestä, jolloin taivaalla leijuva lumi hämärtää maiseman auringonlaskun aikana.

 

Alin taide rakentaa siltoja

Sydäntalvi-näyttely on saanut paljon huomiota. Ali Sandholm on antanut paikallislehdille haastatteluja, joissa hän kertoo taiteen tekemisestä, elämästään ja tulevaisuuden suunnitelmistaan. Myös yleisö on osoittanut kiinnostusta ja antanut kiitosta Sandholmin teoksille. Näyttely on osoitus siitä, että taide on keino luoda siltoja erilaisten maailmojen välille. Se myös avaa tien taitoihin ja toimintaan sekä ajan ja erilaisuuden ymmärtämiseen.

Enää hetki aikaa nähdä näyttely

Sydäntalvi-näyttely on avoinna Galleria Framillessa keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-17, lauantaisin klo 10-13. Galleria on avoinna sovitusti myös muina aikoina. Sydäntalvi on esillä tammikuun loppuun asti.

Galleria Framille,Valtatie 3, Karkkila,
puh. 044 063 6626
www.framille.fi 

© 2012 Eteva Käyttöehdot