Tänään on autismitietoisuuden päivä

2.4.2016

Tänään on Yhdistyneiden kansakuntien julistama autismitietoisuuden päivä.
Yhdistyneiden kansakuntien julistamaa autismitietoisuuspäivää (World Autism Awareness Day, WAAD) vietetään maailmanlaajuisesti 2.4. joka vuosi, tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa.

Autismi on nippu erilaisia synnynnäisiä neurologisia ominaisuuksia, ja siksi nykyisin puhutaankin autismin kirjosta. Autismi ei ole sairaus vaan neurobiologinen keskushermoston kehityshäiriö, jonka vuoksi henkilöt tarvitsevat erilaista tukea elämänsä eri vaiheissa.

Autismin kirjon henkilöitä on monenlaisia – kuten kaikkia muitakin ihmisiä. Autismin kirjon henkilöitä on Suomessa noin 54 000.

Autistimin kirjon henkilöt voivat tarvita arkeensa apua. Yksi suurimmista palvelutuottajista on Eteva. 

 

Eteva jakaa vahvaa autismiosaamistaan

Autismin kirjon henkilöiden osuus asiakaskunnassamme on kasvava. Etevan henkilöstöllä on erityisosaamista autisminkirjon henkilöiden auttamiseen ja sitä edelleen vahvistetaan henkilöstömme jatkuvalla koulutuksella.

Osa täydennyskoulutuksistamme on avoinna myös muiden organisaatioiden henkilöille. Kulloinkin tarjolla oleviin koulutuksiin voit tutustua tästä.

Eteva on myös julkaissut Autismikäsikirjan, joka on ollut vapaasti saatavilla Etevan nettisivuilla. Nyt olemme julkaisseet sen päivitetyn version. Tutustu Autismikäsikirja 2.0:an ja muihin oppaisiimme tästä. 

© 2012 Eteva Käyttöehdot