Tuusulan ja Järvenpään päiväaikainen toiminta yhteen

17.12.2018

Asiakas ja ohjaaja askartelemassa kirjoista kuusia.Tuusulan päiväaikainen toiminta on toiminut Tuusulan Kellokoskella, Kellokosken sairaalan tiloissa. Toiminta siellä lopetettiin sisäilmaongelmien takia kevään 2018 aikana ja siirryttiin hetkeksi väliaikaisiin tiloihin. Nyt toiminta on täydessä vauhdissa uusissa tiloissa: Vantaan Ilolassa ja Järvenpään Nummenkylässä.

Vuoden vaihteessa Tuusulan ja Järvenpään päiväaikaiset toiminnat yhdistetään. Toimintaryhmiä uudessa yksikössä on 8, joista 5 on tarkoitettu aisti- ja monivammaisille asiakkaille. Tämän lisäksi on työpaja-, työvalmennus- ja autismikuntoutusryhmät. 

 

Vanhoja toimitiloja uudistettiin

Järvenpään päiväaikaisen toiminnan tiloissa tehtiin heinäkuussa parannustöitä, jolloin isot huoneet jaettiin pienempiin ryhmätiloihin. Järvenpään Nummenkylässä otettiin 2 aiemmin ryhmäkoteina toiminutta omakotitaloa päiväaikaisen toiminnan käyttöön.

Osa asiakkaista siirtyi Vantaalle entisen Masurkka-ryhmäkodin tiloihin. Näin saatiin toimivat tilat kaikille ryhmille. 
– Päiväaikaisen toiminnan tuottaminen omakotitaloissa on hyvä ratkaisu. Täällä mahdollistuu paljon asioita ja mm. puutarhatyöt, rauhallinen äänimaisema sekä luonto ovat lähellä arkea, kertovat ohjaajat. 


Järvenpäähän uusia asiakkaita

Järvenpään päiväaikaiseen toimintaan perustettiin autisminkirjon asiakkaiden ryhmä vuosi sitten marraskuussa 2017, kun Keravalta Maahisen ryhmäkodin asukkaat muuttivat Järvenpäähän Lampipuistoon.  Yksikön henkilökunnan mielestä kulunut vuosi on ollut opettavainen ja innostava. Kesällä tehty remontti on ollut hyvä, ja asiakkaat ovat saaneet yksityisyyttä ja strukturoidumpaa ympäristöä. Muutto on ollut onnistunut. 


Muutosten jälkeen arki rullaa hyvin

Muutokset ovat vaikuttaneet elämään, mutta nyt yksikön toimintaryhmissä nautitaan perusarjesta. Ohjaajat ovat sisustaneet yhdessä asiakkaiden kanssa uusia tiloja. Asiakasryhmät on muodostettu ja toiminta käynnistetty. Talven aikana tapahtuu vielä hienosäätöä, jotta palveluntarve ja henkilökemiat kohtaavat sopivassa sykkeessä pienryhmissä. Uuden arjen löytäminen ja ajatusten yhteensovittaminen isossa ”uusioperheessä” vie oman aikansa. Huumorilla on selvitty vastoinkäymisistä ja lämminhenkinen arvopohja tuo luottamusta tulevaan. 

© 2012 Eteva Käyttöehdot