KORONA - Eteva varautuu koronavirusepidemiaan

16.3.2020

Tämänhetkinen koronavirusepidemian tilanne vaikuttaa suuresti myös Etevan toimintaan. Nykyisessä tilanteessa on syytä välttää tarpeettomia lähikontakteja, minkä vuoksi supistamme Etevan päiväaikaisen toiminnan yksiköiden toimintaa, ja Etevan asumispalveluyksiköissä ja kehitysvammapsykiatrian yksiköissä astuu voimaan vierailukielto.

Päiväaikaista toimintaa supistetaan

Etevan omien asumispalvelujen asiakkaat jäävät pois päiväaikaisesta toiminnasta tiistaista 17.3.2020 alkaen. Päiväaikaisen toiminnan yksiköissä järjestetään ainoastaan ehdottoman välttämätön palvelu niille asiakkaille, jotka sitä tarvitsevat esimerkiksi vanhempiensa työssäkäynnin vuoksi. Päiväaikaisen toiminnan henkilöstö siirtyy asumisyksiköihin ja kehitysvammapsykiatrian yksiköihin vahvistamaan henkilöstöresurssia, jotta asiakkaiden tarvitsema apu ja tuki saadaan yksikössä turvattua.

Asumispalveluihin ja kehitysvammapsykiatriaan vierailukielto

Etevan asumispalveluihin ja kehitysvammapsykiatrian yksiköihin astuu voimaan vierailukielto ti 17.3.2020 alkaen. Vierailut ovat sallittuja vain niistä erikseen sopien toimintayksiköiden johdon kanssa. Toivomme läheisiltä ymmärrystä.

Lyhytaikainen hoito minimoidaan

Lyhytaikaisen hoidon yksiköissä ja lyhytaikaisessa perhehoidossa järjestetään ainoastaan ehdottoman välttämätön palvelu niille asiakkaille, jotka sitä tarvitsevat esimerkiksi vanhempiensa työssäkäynnin vuoksi.

Tilannetta arvioidaan yksilöllisesti

Päiväaikaista toimintaa ja lyhytaikaista hoitoa järjestetään ainoastaan ehdottoman välttämättömään tarpeeseen. Palveluihin tulon tilanne arvioidaan kuitenkin jokaisen asiakkaan kohdalta erikseen. Palveluihin ei voi tulla, jos

  • henkilöllä on minkään sairauden oireita tai
  • henkilö on ollut mahdollisesti virusinfektioon sairastuneen henkilön kanssa kontaktissa
  • henkilö on ollut ulkomailla ja hänellä on ollut kuumetta ja hengitystieoireita viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Näitä linjauksia koskevia tarkempia soveltamisohjeita Etevassa antavat tulosaluejohtajat ja aluepäälliköt.

 

Marika Metsähonkala
toimitusjohtaja
p. 040 304 7001
marika.metsahonkala (at) eteva.fi

 

© 2012 Eteva Käyttöehdot