Mäntsälään uusi asumisyksikkö

12.12.2019

Etevalla on suunnitteilla uusi asumisyksikkö Mäntsälän Kaunismäkeen, Koivistolaistentielle. Asumisyksikkö koostuu kahdesta ryhmäkodista ja erillisasunnoista.

Ryhmäkodit kahdessa kerroksessa

Ensimmäisen kerroksen ryhmäkoti on kuudelle (3+3) erityisen vaativan tason asukkaalle tarkoitettu. Toisen kerroksen ryhmäkodissa on 7 asuntoa autismikirjon asukkaille. Ryhmäkotien asunnoissa on jokaisella oma huone ja wc/kylpyhuone. Ryhmäkodeissa on asukkaiden yhteiseen käyttöön keittiö ja olohuone.

Asukkaat käyvät pääsääntöisesti 5 päivää viikossa päivätoiminnassa, iltaisin ja viikonloppuisin järjestetään yksilöllistä sekä yhteisöllistä toimintaa.

Erillisasunnoissa enemmän yksityisyyttä

Erillisasunnot on tarkoitettu asukkaille, jotka hyötyvät omasta asunnosta ja sinne tuotetuista yksilöllisistä palveluista. Asukkaille tuotetaan palvelut Etevan henkilökunnan toimesta yksilöllisten suunnitelmien mukaisesti aamu- ja ilta-aikaan.

Asukkaille on käytössä yhteinen ryhmätila ensimmäisessä kerroksessa.

Yöaikainen turva tuotetaan saman rakennuksen ryhmäkodeissa työskentelevien ohjaajien ja turvallisuustekniikan avulla kuvallisen yhteyden kautta. Tällöin asukas saa välittömästi keskustelu- tai näköyhteyden yöohjaajaan, ja tarvittaessa ohjaaja käy asukkaan luona.

Turvallista tekniikkaa ja osaavaa henkilökuntaa

Kaikki asukkaiden käytössä olevat tilat on varustettu asukkaiden turvallisuutta lisäävällä tekniikalla ja asiakkaiden erilaisilla apuvälineillä.

Lähtökohtana on, että henkilökunnan osaaminen kattaa toiminnassa tarvittavat menetelmät, kuten vaihtoehtoisten kommunikointivälineiden käytön, turvallisuuteen ja työsuojeluun liittyvät perusasiat, autismiosaamisen sekä strukturoidun toiminnan avulla ohjaamisen mahdollisimman itsenäiseen elämään. Henkilökuntaa voidaan käyttää joustavasti koko talossa tarpeiltaan erilaisten asukkaiden ohjaukseen.

 

Lisätietoja

Merja Siltala, aluepäällikkö
merja.siltala (at) eteva.fi
puh. 040 304 8099

© 2012 Eteva Käyttöehdot