Aistipuutarha

14.11.2016
Kirjoittaja: Hakalan Arto

Tässä terveisiä Hakalan puutarharyhmältä parin viikon takaa, ennen kuin talvi yllätti.

Hakalan tilalle ollaan perustamassa aistipuutarhaa.  Aistipuutarhassa voi rauhassa maistella, haistella, kosketella ja kuunnella erilaisia kasveja ja luonnonilmiöitä. Aistipuutarhassa voi maistella yrttejä, esim. ruohosipulia ja minttua. Voi haistella esim. hajuhernettä, valkosipulia tai leukoijaa. Voi kosketella esim. erilaisia kasvien lehtiä. Voi kuunnella esim. veden solinaa suihkulähteessä tai heinien kahinaa tuulessa. Tai voi kuunnella sateen ropinaa oleskelutilan katokseen.  Ja katsella erivärisiä kukkia, perhosia ja lintuja.

Koska ylimääräistä rahaa aistipuutarhaa varten ei ollut, olemme kysyneet haluaisivatko Orimattilan ympäristön yritykset tukea aistipuutarha-hankettamme. Olemme saaneet lahjoituksina kasveja ja tarvikkeita. Nyt haluaisimme kiittää meitä avustaneita yrityksiä heidän lahjoituksistaan.

Kiitokset

Näistä lahjoituksista on asukkaillemme paljon iloa.

Tänä syksynä olemme istuttaneet puutarhan ympärille pensas-aidanteen lehtimuodoiltaan ja syysväreiltään erilaisista pensaista.

Tällä hetkellä yksi asukkaista on asentamassa suihkulähteen allasta paikoilleen. Sen jälkeen puutarha jääkin haaveilemaan seuraavasta kesästä.

Valokuvassa Nico kaivaa koristealtaalle kuoppaa maahan. Suihkulähde on ollut Nicon haaveena jo Hakalaan muutosta lähtien ja nyt se on toteutumassa.

Nico kaivamassa puutarhassa kuoppaa uudelle suihkulähteen altaalle.

Avainsanat:
© 2012 Eteva Käyttöehdot