Hakalan luontopolku

31.1.2017
Kirjoittaja: Hakalan Arto

Käytämme itse luontopolkua lähes päivittäin liikuntaan ja työtoimintaan.

Olemme käyneet luontopolulla keräilemässä muun muassa käpyjä, sammalta ja tehty niistä erilaisia juttuja.  Kuusen ja männyn oksista olemme tehneet  kransseja ja köynnöksiä. Olemme tehneet luontopolusta käyttäjä ystävällisen muun muassa vieneet haketus purua kottikärryillä poluille jotta siellä voi liikkua helpommin. Polulla voi hiljentyä kuunnellen erilaisten lintujen ääniä.

Luonto polulla voimme myös kokea luonnon eri ihmeitä. Puiden oksilta tarkkasilmäinen voi löytää naavaa.

Myrsky oli kaatanut ison puun juurineen luontopolulla ja siellä oli myös monia muitakin yllätyksiä. Luontopolulla on havaittavissa myös vetinen kesäisin ja luminen talvisin oleva suo. Pienen suon voi ylittää myös pitkospuita pitkin.

 Kolme eri talvista valokuvaa. Yhdessä luontopolun opastetaulu, toisessa kaksi miestä kallionkolossa ja kolmannessa mies punaisessa  haalarissa pitkospuiden vierellä.

Opastetauluja metsän kasveista löytyy polun varrelta. 

Polun loppupäässä seisoo uljaana ja jyhkeänä karhukivi jonka juurelta löytyy häikäisevä tarina tästä metsiemme kuninkaan kivestä. 

Talvinen valokuva kuusen takana olevasta suuresta kivestä, jonka päällä kasvaa sammalta.

Laavulla voi lämmitellä nuotion ääressä paistaen makkaraa ja nauttien vaikka pari kupillista kahvia. Ulko wc löytyy laavun kulmalta ja polun alusta. 

Kaksi talvista valokuvaa. Ylemmässä on kuva synkkään kuusimetsään vievästä polusta. Alemmassa kuva kahdesta laavulla nuotiolla käsiään lämmittelevästä miehestä.

T. Arto

Avainsanat:
© 2012 Eteva Käyttöehdot