Tietoja Tiimityylistä

9.8.2014
Kirjoittaja:

Hei! Nimeni on Ville Peltola ja haluan esitellä itse keksimäni Tiimityyliä-sarjan.

Keksin hahmot jo vuonna 2007 ja niitä on tullut uusiakin vuosien myötä. Vuonna 2009 aloin piirtää sarjakuvia. Otin hahmoihini mallia ranskalais-amerikkalaisesta animaatiosarjasta nimeltä Totally Spies (suomeksi Spies-tytöt), kehitin omanlaiset hahmot ja nimesin ne itse.

Sarjakuvan hahmot ja tapahtumapaikka

Keskeisimpiä hahmoja ovat Nelli, Saara, Ansku, Toni, Janne, Pertsa (Saaran isoveli), Tellu (Tonin kaksoissisko), Sabrina, Essi, Aaro, Jori, Simo (Nellin isä) ja myöhemmin Ville, jolla on identtinen kaksoisveli, Kalle.

Pahamaineisia hahmoja taas ovat esim. Raipe, Martta, Pate, Oskari ja Ampiaismies.

Olen keksinyt itse myös hahmojeni kotikaupungin nimeltään Jalavainen. Se sijaitsee kuvitteellisesti Uudellamaalla Hangon ja Raaseporin välillä. Kaupungin osia ovat Jalavakeskus, Leppälä, Koivukoski, Haapaniemi, Vaahterakuja, Tammivuori, Pyökinmäki, Pihlajakylä, Oksala ja Kantoharju. Suurin osa päähenkilöistä asuu Koivukoskella. Vaikka hahmot asuvat kuvitteellisessa kaupungissa, he seikkailevat silloin tällöin myös tosimaailmassa.

Tulevaisuuden haaveet

Haaveilen myös että sarjakuvieni pohjalta syntyisi tulevaisuudessa myös animoitu TV-sarja ja ehkä myös teemapuisto ja oheistuotteita. Ja mikäli sarja osoittautuu tuottoisaksi niin siitä saattaa tulla myös pitkä elokuva. Sarjakuva- ja animaatiostudioni nimi voisi olla Pelzi Production, joka on peräisin sukunimestäni, Peltolasta. Saatan myös käyttää itsestäni taiteilijanimeä, Mr. Pelzi.

Käsikirjoitus on kaiken perusta

Tähän mennessä olen keksinyt monellekin luvulle nimen, mutta en ole vielä kirjoittanut tarinoita niistä. Olen kuitenkin jo aloittanut tarinoiden kirjoittamista, sillä olen ymmärtänyt, että käsikirjoitus on hyvin tärkeä osa sarjakuvissa ja myös animaatioissa. Silloin ainakin tietää, miten juoni kulkee. Pidän silloin tällöin taukoa piirtämisestä ja keskityn käsikirjoitusten kirjoittamiseen.

Minulla on valmiina jo kolme sarjakuvaa. Kaksi niistä on käsin piirrettyjä (toinen lyijykynällä piirretty ja toinen puuväreillä ja tusseilla väritetty) ja kolmas on tietokoneella (Paint-ohjelmalla) piirretty. Ajan myötä niitä tulee lisää.

Käsin piirretyt sarjakuvat olen tehnyt ilman käsikirjoituksia, kunnes tajusin käsikirjoituksen tärkeyden. Huomasin myös, että sarjakuvien luominen on nopeampaa tietokoneella kuin käsin (erityisesti kopiointitekniikan ansiosta). Kasvojakaan ei tarvitse piirtää niin moneen otteeseen, mutta ilmeitä ja asentoja voi kyllä muokata.


SARJAN HAHMOJA

Päähenkilöt

Nelli Karita Närpiö
Nelli on tytöistä puheliain ja todennäköisesti tyylikkäin. Hänellä on ruskeat silmät ja mustat hiukset ja hän pitää hiuksiaan useimmiten saparoilla. Nellin parhaita ystäviä ovat Saara ja Ansku ja Toni on hänen poikaystävänsä. Sisaruksia Nellillä ei ole, mutta hänellä on lemmikkinä saksanpaimenkoiran nimeltään Ronja.

Saara Eveliina Kumpulainen
Saara on toinen Nellin parhaista ystävistä ja hän on luonteeltaan älykäs. Saaralla on siniset silmät ja pitkät oranssit hiukset. Lisäksi hän pitää useimmiten korvakoruja. Janne on hänen ihastuksensa, mutta jossakin vaiheessa heillä mahdollisesti syttyy suhde.

Anita ’’Ansku’’ Roosa Liivanen
Ansku on toinen Nellin parhaista ystävistä ja uusi asukas Jalavaisissa. Hänellä on vihreät silmät ja vaaleat lyhyehköt hiukset. Anskusta tuli Saaran ja Nellin paras ystävä, kun he aloittivat opiskelun ammattikoulussa. Ennen Jalavaisiin muuttoa hän asui Turussa. Ansku ei heti löydä heilaa itselleen, mutta seuraavana kesänä hän tutustuu ammattikoulun uuteen tulokkaaseen, Villeen, johon hän ihastuu.

Nellillä, Saaralla ja Anskulla on jokaisella otsatukka, mutta kampaukset ovat erilaiset.

Toni Lennart Kantola
Toni on fiksu ja tyylikäs poika. Hänellä on ruskeat silmät ja melko pitkät mustat hiukset. Hän seurustelee Nellin kanssa ja Janne on hänen paras ystävänsä. Tonilla on myös kaksoissisko nimeltään Tellu.

Janne Mikael Puukka
Janne on Tonin paras ystävä. Hänellä on siniset silmät ja lyhyet vaaleat hiukset. Janne on todennäköisesti ihastunut Saaraan, mutta alkuun hän ihastelee myös muita tyttöjä.

Ville Konsta Juhani Alavirta
Ville ei esiinny sarjan alussa, mutta myöhemmin hänestä tulee yksi sarjan keskeisimmistä hahmoista, kun hän tutustuu Anskuun ja ihastuu häneen. Villestä tulee myös Tonin ja Jannen paras ystävä. Villellä on vihreät silmät ja ruskeat hiukset. Hänellä on lyhyt otsatukka ja pitkä poninhäntä. Villen identtisellä kaksoisveljellä, Kallella on muuten samanlainen kampaus, mutta hänellä ei ole pitkää takatukkaa.

Simo Olavi Närpiö
Simo on Nellin isä ja ammatiltaan poliisi. Hänellä on ruskeat silmät ja lyhyet mustat hiukset.

Pertti ’’Pertsa’’ Samuli Kumpulainen
Pertsa on Saaran isoveli. Hänellä on siniset silmät ja lyhyet ruskeat hiukset. Lisäksi hänellä on silmälasit päässään. Pertsa on luonteeltaan hieman nörtti ja neropatti ja tekee usein kemiankokeita laboratoriossaan.

Teija ’’Tellu’’ Elisa Kantola
Tellu on Tonin viekas kaksoissisko. Hänellä on ruskeat silmät ja mustat lyhyehköt hiukset. Tellu on melko usein kateellinen Nellin, Saaran ja Anskun onnelle ja yrittää joskus sabotoida heidän onneaan.


Pahamaineisia henkilöitä

Raimo ’’Raipe’’ Perttula
Raipe on räväkkä keski-ikäinen alkoholisti, jolla on ruskeat silmät, mutta ei lainkaan hiuksia eikä partaa. Hän on yksi Nellin, Anskun ja Saaran arkkivihollisista. Alkoholin vuoksi hänellä ei ole työpaikkaa eikä puolisoa. Siksi hän on vakavasti kateellinen onnellisille ihmisille.

Martta Saari
Martta on Nellin pahin vastustaja koiranäyttelyssä luvussa ´´Koirankujeita´´. Hänellä on vihreät silmät ja pitkät vaaleanpunaiset hiukset. Koiranäyttelyssä hän joutuu kärsimään tappion, mutta myöhemmin hän palkkaa ilkeät kaksoset, Reijon ja Keijon kaappaamaan koiria.

Patrik ’’Pate’’ Smedberg
Pate on yksi Saaran ala-astevuosien koulukiusaajista ja hän on taikuri, Jere Kivelän entinen ystävä. Luvussa ´´Mustaa magiaa´´ Pate halusi kostaa Jerelle, koska tämä oli siirtynyt hyväkäytöksisten puolelle. Patella on ruskeat silmät ja mustat hiukset.

Oskari Salonen
Oskari on pitkä punatukkainen nuori mies, joka on menettänyt tyttöystävänsä luonnonkatastrofin vuoksi ja huomannut sen jälkeen tyttöystävänsä olevan elossa ja viettävän aikaa toisen pojan kanssa. Sen vuoksi Oskarista on tullut pahamaineinen ja hän haluaa kostaa kaikille tytöille luvussa ´´Seinähullu Ystävänpäivä´´. Hänellä on isosisko, Ulriikka ja pikkusisko Kati.

Ampiaismies
Ampiaismies esiintyy ainoastaan luvussa ´´Super-Saara ja Ampiaismies´´. Hän osaa lentää potkurirepun avulla, joten poliisien on vaikea saada häntä kiinni. Lisäksi hän pitää lentäessään mukanaan ampiaisen peräpäätä muistuttavaa ampiaissäiliötä, josta hän ampuu letkun avulla eläviä ampiaisia ihmisten kimppuun.


Sivuhenkilöitä

(Sivuhenkilöistä ei ole erityisen paljon kerrottavaa.)

Sabrina Gonzales
Sabrina on espanjalaissyntyinen tyttö, jonka iho on hieman ruskehtava. Hänellä on vihreät silmät ja tummanruskeat kiharaiset hiukset. Sabrina seurustelee Jorin kanssa ja pitää Essiä parhaana ystävänään.

Essi Tuulikki Ruuska
Essi on yksi Sabrinan ystävistä ja hän seurustelee Aaron kanssa. Hänellä on siniset silmät ja pitkät vaaleat hiukset. Hän on blondi ulkoisesti, mutta jonkin verran myös sisäisesti.

Aaro Iivari Savikko
Aaro on Essin poikaystävä ja hän pitää Joria parhaana ystävänään. Aarolla on siniset silmät ja lyhyet mustat hiukset. Hänellä syttyi suhde Essin kanssa luvussa ´´Seinähullu Ystävänpäivä´´.

Jori Mattila
Jori on Aaron paras ystävä ja Sabrinan poikaystävä. Hänellä on ruskeat silmät ja ruskea siilitukka. Lisäksi hänellä on silmälasit päässään.

Laura Mattila
Laura on Jorin isosisko ja hänellä on myös silmälasit päässään. Lauralla on ruskeat silmät ja ruskeat hiukset. Aluksi hän oli muodoltaan pyöreähkö, mutta Saara ja Ansku saivat hänet laihtumaan viemällä hänet urheilemaan luvussa ´´Liika läski pois!´´.

Kati Salonen
Kati on perheensä nuorin jäsen. Hänellä on isosisko, Ulriikka ja pahamaineinen isoveli, Oskari. Katilla on siniset silmät ja punaiset hiukset. Hän pitää useimmiten hiuksiaan leteissä.

Ulriikka ’’Ultsi’’ Vehkanen
Ultsi on Katin ja Oskarin isosisko ja hän on naimisissa Paulin kanssa. Hänellä on siniset silmät ja pitkät punaiset hiukset.

Pauli Vehkanen
Pauli on Ulriikan aviomies. Hänellä on siniset silmät ja lyhyet vaaleat hiukset. Hän pitää myös silmälaseja päässään.

Erkki Kantola
Erkki on Tonin ja Tellun isä ja ammatiltaan metsästäjä. Hänellä on ruskeat silmät ja lyhyt musta tukka ja parta.

Anna Kantola
Anna on Tonin ja Tellun äiti ja Erkin vaimo. Hänellä on ruskeat silmät ja mustat hiukset.

Jere Kivelä
Jere on ammatiltaan taikuri ja hän sattuu olemaan Saaran ala-astevuosien koulukiusaaja. Ala-asteen jälkeen hän ei kuitenkaan ole kiusannut ketään. Jerellä on vihreät silmät ja lyhyet vaaleat hiukset.

Lasse Lahtisaari
Lasse on kuuluisa tv-tähti, joka toimii juontajana erilaisissa ohjelmissa ja tapahtumissa. Hänellä on siniset silmät ja lyhyet oranssit hiukset.

Noora Lahtisaari
Noora on Lassen vaimo ja hän toimii myös Lassen apulaisena. Nooralla on siniset silmät ja mustat hiukset.

Avainsanat:
© 2012 Eteva Käyttöehdot