Syyskuun kuulumisia Hakalan tilalta
2.10.2020

Mustia ja kirjavia kanoja Hakalan maatilalta.

Hakalan tilalla asuva Arto kertoo Hakalan kuulumisia.

Meidän eläimet ovat nauttineet kesälaitumel saavat syödä ruohoa ja niitä tullaan silittelemään ja paijaamaan. Alpakat on vielki pikkasen arkoja mut ei paljon.

Hakalan tilan 3 alpakkaa syövät ruohoa pihan aitauksessa.

Kevättalvella alettiin tekemään ötökkähotelleja. Tämä liittyy meidän aistipuutarhaan. Haluttiin, että ötököille on oma majapaikkansa. Sen lisäksi ne ovat hyvin kauniita, yksinkertaisia ja koristeellisia. Ötökkähotellit valmistettiin keräämällä metsästä puita, käpyjä ja heinää. Puunpaloihin porattiin reikiä ötököitä varten. Jokaisessa ötökkähotellissa näkyy tekijänsä kädenjälki.

Ötökkähotelli punaisella hirsiseinällä.

Ollaan tehty paljon erilaisia töitä. Mm: puutöitä metsästä kerätty puita ja viety latoon. Nurmikot on pysynyt siisteinä kun olemme leikannut niitä ruohonleikkkurilla. Keittiössä valmistettu ruokaa asukkaille että jaksavat tehdä töitä. Meidän kissat on pitäneet huolen siitä että hiiret on pysyneet loitolla.

Harmaaraidallinen kissa kävelee pihalla.

Sadonkorjuu. Syyskuun tunnelmat. Omenat ollaan kerätty, viinimarjat, kesäkurpitsat ovat todella mehukkaita omasta maasta kerättyjä. Perunat on nostettu. Itse olen aina ollut ennakkoluuloinen sienien suhteen, mutta eräänä syyspäivänä maistoin sienikastiketta ja oli yllättävän hyvää. Puolukat kypsyy, mustikat ollaan kerätty.

Pahvilaatikoissa vihreäraidallisia kesäkurpitsoja ja avomaakurkkuja.

Hyvää ja rauhallista syksyn jatkoa kaikille.

T:blogisti arto

Arkisto