Viljami tutustui TET-jaksolla Etevaan
11.11.2021

Poika tekee työtä tietokoneella.

Etevalla tehdään monenlaista työtä. Viljami kävi tutustumassa työelämään tutustumisen jaksollaan Etevan tukipalveluissa tehtävään työhön. Viljamista oli meille apua, mutta mitä Viljami itse mietti viikostaan?

"Vaikka toimistossa työtä tehdään paljon yksin, ovat tiimityötaidot myös ehdottoman tärkeitä."

"Olen Viljami ja suoritin 9-luokan opintoihin kuuluvan TET-jakson täällä Etevalla. Päädyin Etevalle TET:iin äitini ehdotuksesta, äitini nimittäin työskentelee täällä. Tein harjoittelun Mäntsälässä tietohallinnossa ja pääsin tutustumaan vähän muihinkin Etevan hallinnon tehtäviin, kuten viestintään.

Työviikko alkoi kirjallisilla tehtävillä. Tutustuin mm. työelämän pelisääntöihin sekä yleisesti että erityisesti Etevalla. Lisäksi etsin tietoa mm. Etevan kotisivulta siitä, millainen palveluntuottaja ja työnantaja Eteva on. Pohdiskelin työelämän turvallisuusasioita ja sitä, mitä ovat yleisimmät toimistotyövälineet sekä mitä niillä tehdään.

Pääsin haastattelemaan muutamia työntekijöitä: ict-asiantuntijaa, sovellusasiantuntijaa ja palvelussuhdeasiantuntijaa. Osa haastatteluista tehtiin Teamsin välityksellä ja yhden haastatteluista pääsin tekemään kasvotusten. Koulussa olen tottunut käyttämään Teamsia, joten etähaastattelu ei tuntunut sen kummemmalta kuin kasvotusten tehty.
Loppuviikosta pääsin konkreettisempien työtehtävien kimppuun. Järjestelin it-tuen virtapiuhoja laatikoihin ja tulostin laatikoihin laput Dymolla. Viestinnän toimeksiannosta tarkistelin sidosryhmien yhteyshenkilöiden yhteystietoja kuntien kotisivuilta.

Ehdin oppia viikon aikana kaikenlaista ihan mielenkiintoista Etevalla. Nyt tiedän jotain ainakin seuraavista:

  • Tutustuin muutamiin yleisimmin Etevalla käytössä oleviin sovelluksiin.
  • Word ja Excel ovat varmaan yleisimmät toimisto-ohjelmat ja käytössä melkein joka päivä.
  • Taukoliikunta on hyvä muistaa, muuten menee selkä jumiin.
  • Vaikka toimistossa työtä tehdään paljon yksin, ovat tiimityötaidot myös ehdottoman tärkeitä.
  • Etevalla on toimintaa tosi monessa kunnassa Etelä-Suomessa.
  • Vain murto-osa Etevan työntekijöistä työskentelee täällä Mäntsälän toimistorakennuksessa.
  • Eteva tuottaa palveluita erityistä tukea tarvitseville henkilöille.
  • Eteva on yksi Suomen suurimmista vammaisalan osaajista.

"

 

Kiitos, Viljami! Oli kiva kun kävit tutustumassa meidän työhön.

 

Arkisto