Hakalan syksy taittui talveen
14.12.2021

Vaalea lammas, jolla musta pää, seisoo vihreän juoma-astian vieressä.

Talven odotus ja syksy

Talvi tekee jo tuloaan. Vielä ei tosin ole lunta maassa, mutta yö ja aamupakkaset on alkanut. Olemme jo keränneet kesä kalusteet varastoon säilöön talven ajaksi ja haravoitu, vielä on tosin lehtiä puissa jonkun verran. Ruohikon leikkurit pitäisi huoltaa ensi kesäksi ajokuntoon. Puutarhalla ollaan kerätty kukat talteen ja purettu huonoksi menneet istutus laatikot ja talven aikana on tarkoitus tehdä uusia laatikoita.

Syksyinen kuva paljaasta puutarhasta ja istutuslaatikosta.

 

Halloween

Meillä täällä Hakalassa vietämme halloweenia perinteisesti pukemalla tummiin vaatteisiin ja naama väriä laitetaan ja ollaan tehty halloween koristeita. Osa porukasta pelkää halloweenia, itse en pelkää koska tiedän, että se on pelkkää tarua. Muualla maailmassahan on halloweenina myös tämä karkki vai kepponen, mut ei meillä täällä Hakalassa. Koristeina teemme hämähäkkejä kummituksia ja lepakoita

Meillä oli täällä Hakalassa halloween bileet, oli oikein mielenkiintoiset juhlat. Ohjelmassa kierrettiin pikkumökit, jotka on meidän Ahonlaitaan menevällä tiellä. Piha-wc:t oli koristeltu hämähäkeillä ja kummituksilla ja mökit oli koristeltu kans aaveilla, hämähäkeillä ja lepakoilla. Viimeisessä mökissä oli ihka aito kummitus eli asukas joka jakoi meille suklaa pusuja. Sitten mentiin riihirakennukseen, jossa meille esiintyi Pikkulordi eli Nastolan Hakamaan tilan bändi. Sitten vietettiin kivaa aikaa yhdessä juomalla kahvia ja syömällä makkaraa ja salaattia. Ohessa myös kuva halloween möröstä.

Risuista rakennettu mörkö.

 

Valojuhlat eli pikkujoulut

Olemme valmistelleet valojuhlia eli pikkujoulua mm. erilaisilla koristeilla, haettu metsästä havuja ja Ahonlaidasta marjapensaan oksia, josta teemme havukransseja ja köynnöksiä.

Nainen istuu havukasan takana.

Aiempina vuosina ollaan pidetty valopolku eli keräännytty isommalla porukalla laavulle ja siellä ollut tarjoiluja ja ohjelmaa mm. Tiernapoikien esitys ja yhteislaulua. Sitten ollut myymälä, jossa tarjolla kakkua ja pullia. Pajalla tehtiin mm. syttyruusuja ja kransseja ja vielä puutonttuja kans myyntiin. Ollaan myös koristeltu eläinsuojat hienoksi.

 

Vihdoinkin ensilumi

Näin sydämmeeni joulun teen varsinkin Vesku Loirin laulamana tuo minulle paljon voimaa ja myönteistä energiaa. Jaksan tehdä töitä paremmin. Joululaulut radiosta tuo minulle paljon muistoja mieleen lapsuudesta.

Ensilumi satoi Hakalaan tänä aamuna. Havaittavissa jälkiä hangessa. Toivon kovasti, että tänä vuonna oisi valkoinen joulu. Ruvetaan tässä pikkuhiljaa myös hiekoitus hommiin.

Pieni lumikerros peittää maata.

 

Terveisin,

blogisti Arto

Arkisto