Värikästä jäätaidetta Hämeenlinnassa
17.2.2021

Paljon eri värisiä jääpaloja kasoina laajalla lumikentällä.

Pakkasesta voi nauttia monin tavoin, vaikka taiteilemalla, kuten teki Hämeenlinnan päiväaikaisen toiminnan autismiryhmä. Osallistujat värjäsivät vesiväreillä vettä, jäädyttivät veden maitopurkkeissa ja kävivät asettelemassa pakastetut palaset yhteisöllisen taideteoksen jatkeeksi.

Jääpuistolla ei ole arkkitehtia, vaan siitä tulee tekijöidensä näköinen teos. Päärakennusaine on maitopurkkiin jäädytetty vesi, mutta palojen muodossa saa käyttää myös luovuutta. Jääpalikat voi kiinnittää olemassa olevaan teokseen esimerkiksi suihkuttamalla vettä palojen pinnoille. Puistoa rakennetaan niin kauan kuin talvisia kelejä riittää, ja säätiedotuksen perusteella tähän ehtii vielä hyvin mukaan.

Puisto on Verkatehtaan pääsisäänkäynnin edessä olevalla nurmikentällä. Kuvan talvisesta väriläiskästä lähetti ryhmän puolesta ohjaaja Leena Vesto ja se on otettu perjantaina 12.2.2021.

Jääpuiston on ideoinut Kulttuurikeskus ARX ja Aimokoulu, jotka suosittavat, että puistoa rakentaa kerrallaan enimmillään kymmenen ihmistä ja maskeja käyttäen. He myös kannustavat kaikkia yhteisöjä ja yksityisiä ihmisiä osallistumaan puiston luomiseen.

Arkisto