Ystävänpäivän antia
15.2.2021

Kahden ihmisen kyynärpäät koskettavat toisiaan eli "koronakättely".

Ystävänpäivää vietettiin monella tapaa Etevan toimipaikoissa. On taiteiltu, ulkoiltu, askarreltu ja lähetelty ystävänpäivätoivotuksia ristiin rastiin.

Karkkilan päivätoiminnassa kerättiin nimiä pahvisiin sydämiin, kun ensin oli toivotettu hyvää ystävänpäivää koronakättelyllä. Pakkanen mahdollisti pihapuun kaunistamisen jääkoristein.

Luminen puu, johon on ripustettu jääkoristeita.

Hakalan blogisti Arto kertoo ystävänpäivänvietosta näin: "Ystävänpäivää vietettiin täällä Hakalassa muistamalla hyviä ystäviämme kortein ja viestein. Minulle ystävyys merkitsee aikas paljon asioita. Koska ystävät tuovat lämpöä ja hyvän olon tunnetta. Ystävien kanssa pystyy juttelemaan ihan kaikesta maan ja taivaan väliltä.

Ystävänpäivä on saanut alkunsa antiikin Rooman Lupercalia-juhlasta, jota vietettiin 15. päivä helmikuuta vuonna 1800. Kansainvälisestä valentinuksen päivästä poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisten, ei vain rakastavaisten juhlapäivä. Vanhan kansan mukaan laskiaisesta alkaa paastokausi, joka kestää pääsiäiseen asti."

Hakalassa tehtiin ystävänpäiväviesteille oma postilaatikkonsa.

Mies kantaa värikkääksi koristeltua pahvilaatikkoa

Mäntsälän päiväaikaisessa toiminnassa kasvaa ystävyyspuu, joka tarvitsee kasvaakseen lämpimiä ajatuksia. Puu saatiin ystävänpäivänä kukoistamaan kertomalla muun muassa, että hyvä ystävä on ahkera työmies sekä ystävä on uskollinen, luotettava ja auttava.

Seinälle kiinnitetty pahvinen puu, jossa on koristeina eri värisiä paperisydämiä.

Mäntäslän päiväaikaisen toiminnan väki teki myös lehden, jossa lähetettiin ystävänpäivätervehdyksiä ympäri Suomea.

Sivu vihkosta, johon on kirjoitettu ystävänpäivätervehdyksiä.

”Rakkaudella vain Mamma Mia” on Vihdin päiväaikaisen toiminnan asiakkaan tekemä monitekniikkainen taidenäyttely. Se on esillä ryhmätilassa, ja sitä ovat käyneet ihailemassa päiväaikaisen toiminnan asiakkaat.

Maalattuja ja askarreltuja taideteoksia kiinnitettynä seinälle.

Mäntsälän Tarvaskodissa seniorikerholaiset askartelivat ystävyyssiilejä. Näiden siilien piikit eivät pistä, koska ne ovat sydämiä.

Ruskeasta pahvista leikattuja siilejä, joihin on liimattu eri punaisia sydämiä piikeiksi.

Vaikka ystävänpäivä tältä vuodelta on nyt ohi, ollaan ystäviä myös kaikkina muina päivinä vuodessa. 

 

 

 

Arkisto