Hakalan kevätkuulumisia
25.3.2021

Lumessa puiset pöytä ja tuolit auringonpaisteessa.

Me vietimme täällä Hakalassa laskiaista helmikuussa. Paistoimme makkaraa nuotiolla ja halukkaat saivat laskea mäkeä pulkalla ja saatiin myös hiihtää ja oli myös tarkkuusheittoa. Laskiaissyömingit tarjoiltiin aurinkoisessa säässä ulkona.

Pieni nuotio lumihangessa.

Auringon valo lisääntyy, kevätkylvämiset alkaa eli kukkia aletaan pikkuhiljaa istuttamaan multaan. Yrttejä käytämme keitoissa ja muissa ruuissa. Olemme käyneet myös viemässä kauraa luonnon eläimille. Lumihommia on myös riittänyt ihan kiitettävästi. Nikkaroinnissa olemme tehneet linnunpönttöjä luonnon linnuille tulevaa kevättä varten. Pikkuhiljaa pääsiäisaskarteluja valmistellaan, rairuohot ja ohraruohot ovat jo mullassa.

Nuori mies maski naamalla.
Taas alkoi uudet koronarajoitukset. Keittiössä kun on töissä ni ei saa ruokailla ruokasalissa ku yksi kerrallaan. Maskit pitää olla myös asukkailla koko työpäivän ajan. Kahvitauot pidetään omalla asunnolla eli haetaan päätalolta välipala ja mennään asunnoille.

Ei päästä kotilomille, suositukset on, että ei tavata ulkopuolisia. Kaupassa käynti minun kohdalla on 2 viikon välein. Edelleen asukkaat ei vieraile toisten asunnoilla edes maskit naamalla, mutta terassilla saa olla kaksi henkilöä kerralla. Ulkoilla saa metsässä tai pihapiirissä. Toivon että tää korona jossain vaiheessa helpottaa.

 

Hakalan kuulumisia kirjoitti blogisti Arto.

Arkisto