Pääsiäinen Hakalassa
1.4.2021

Piirretty kelta-ruskea pupu.

Pääsiäinenhän on jo ihan ovella. Kevätkin tulee ihan vauhdilla, lumet sulaa, aurinko paistaa ja luonto heräilee. Olemme tehneet pääsiäiskoristeita ja rairuohotkin itävät tai kasvavat osassa Hakalan tilaa.

Pääsiäisenä syömme pääsiäisherkkuja eli ainakin lohta. Saamme myös herkutella mämmillä, pashalla tai rahkalla ja nautimme myös lammasta, kun tarjolla on lammaspyöryköitä. Myös pääsiäismuniakin saadaan, jos pääsiäisnoita tulee ja on suopealla tuulella.

Olemme keittiöporukan kansa tehneet tällaisen koronasuklaapatukan. Makea ja hyvin maistuva. En tiedä sen nimeä, mutta varmana nimensä veroinen. Sitä on kokeiltu 3 eri testiohjetta. Tällä patukalla oli myös nimikilpailu, jossa äänestettiin tämän nimeä, mutta se ei ole vielä ratkennut.

Keittiöemäntä on opettanut minua tekemään sämpylöitä ja nyt osaan jo itsenäisesti tehdä, kuten myös muita ruokia ja leivonnaisia. Tykkään myös opetella uusia asioita keittiöllä. Teen tiistaina, torstaina ja perjantaina töitä siellä. Eli tiistaina 2 ja puoli tuntia, torstaina 3-4 tuntia ja perjantaina 3 tuntia. Tykkään myös kuunnella radiota keittiöllä samalla kun teen töitä. Myös muitakin asukkaita on keittiöllä töissä.

Hakalan pääsiäiskuulumiset jakoi blogisti Arto.

 

Arkisto