Elokuun töitä Hakalassa
17.8.2021

Kuva kasvilavasta, jossa alkukesän kasveja.
No niin, kesälomat on nyt sitten lusittu ja ainakin minun mielestä on kiva taas palata arkirytmiin eli työt jatkuu. Oli ihan kiva olla lomallakin, mutta itse olisin ollut jo parin viikon jälkeen valmis tulemaan töihin. 
 
Ruohokenttä ja takana metsän laita.
Vielä riittää ruohikonleikkuuta.
 

Keittiöhommissa muutoksia

Täällä Etevalla ollaan siirrytty Feelian ruokiin eli pari kertaa viikossa tulee isolla rekalla valmisruuat tänne Hakalaan ja keittiöllä töissä olevat ovat yhdessä vetäjän kanssa lämmittäneet ruuat. Haluaisin itse palata siihen entiseen, että itse valmistamme niitä ruokia. 
 
Mies grillaa makkaroita ilman paitaa.Lomalla juhannuksena grillattiin makkaroita Ahonlaidassa.
 

Puutarhassa työtä riittää

Olemme porukalla keränneet Ahonlaidasta eli meidän mökkirakennuksen piha-alueelta marjoja ja myöskin Orimattilan toimarin väki on ollut keräämässä niitä ja vienyt puolet niille ja puolet meille hyötykäyttöön. Ollaan myös porukalla jeesattu yhtä työntekijää teiden raivaamisessa. Piha-alueitten kunnossa pitämistä.
 
Auton ikkunasta kuvattu vaaleansininen hirsimökki.Ahonlaidan mökille voi tulla autollakin, vaikka se on ihan Hakalan pihapiirissä.
 
 
Puutarhalla ollaan kitketty elämänlankaa, kerätty mangoldia, salaattia ja erilaisia yrttejä keittiöön, joita käytämme ruuan valmistuksessa esim. salaattiin. Olemme myös kuivattaneet yrttejä päätalon kellarissa talven varalle. Ja myös sipulia ollaan kerätty ja sitä käytetään kanssa erilaisissa ruuissa ja salaateissa. Olemme tehneet myös eläimille kerppuja.
 
Kaksi kuvaa yhdessä. Vasemmalla mangoldeja kasvilavassa, oikealla kasa kerppuoksia.
Vasemmalla mangoldit kasvamassa kasvilavassa. Oikealla kasa oksia, joista tehdään kerppuja.
 
 
Kuulumisia Hakalasta jakoi blogisti Arto

 

Arkisto