Toivepuu luo osallisuutta
6.4.2021

Paperille maalattu iso puu seinällä. Lisäksi aurinko ja nurmea sekä puussa lehtiä ja pieniä eläimiä.

Toimintaa yksiköissämme suunnitellaan ja kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa. Mäntsälän toimintakeskuksessa tehtiin käytävälle kevätmaisema, jonka keskiössä on toivepuu. Puu puhkeaa lehteen osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukevalla tekemisellä.

Maalattu puun oksa, jossa kelta-musta mehiläinen sekä lehtiä, joissa lukee toiveita tekemisestä. Oksalla pieni keinu, jossa seisoo pikkuruinen hahmo.Puuhun ilmestyy lehtiä sitä mukaa, kun asiakkaat lisäävät niitä. Jokaiseen lehteen he kirjoittavat toiveita ja ajatuksia, mitä he haluaisivat toimintakeskuksella tehdä. Lehtiä saa lisätä niin monta kuin haluaa.

Kuvalliset ja kirjalliset ohjeet toivepuun täyttämisestä.Puun läheisyydessä on myös sosiaalinen kuvakertomus tukemassa ja selkiyttämässä asiaa. Kevään kuluessa puu on saanut runsaasti lehtiä ja ympärilleen erilaisia kevään merkkejä, joista voi kokeilemalla saada erilaisia aistituntemuksia.

Maalattu puun oksa, jossa orava ja hiiri, sekä lehtiä, joihin on kirjoitettu toivetekemistä, kuten side by side -pyöräilyä.

Kuvat sekä tiedot puusta lähettivät Elina Kangas ja Elisa Leipijärvi Mäntsälän toimintakeskukselta.

Arkisto