Hakalan kesä kääntyi syksyyn
24.10.2022

Kuvituskuva: sumuinen kuva syksyiselle pellolle.

Sato talteen elokuussa

Mies istuu keräämässä marjoja marjapensaasta.

Olemme porukalla keränneet Ahonlaidan eli mökki rakennuksen pihalta marjoja. Niitä on eri värisiä, mustia, vaaleita punasia vadelmia ja karviaisia. Sitten olemme tehneet niistä mehua talven varalle ja kyllä sitä muutenkin juomme. Nyt on kesälomat lusittu ja olemme palanneet töihin


Hakalan 10v juhlat syyskuussa

Yleisö takaapäin kuvattuna. Edessä lavalla esiintyjä.

Meil oli täällä Hakalassa kymppi vuotis juhlat 9.9. perjantaina. Juhlien alussa kilisteltiin juhlajuomaa. Ohjelmassa oli diakuvien katselemista, muutama tyyppi piti puheen Hakalan historiasta. Sitten oli sellainen Hakalan historiaan pohjautuva näytelmä. Sen jälkeen syötiin kakkua, kasvis- ja lihapiirakoita ja joimme kahvia ja mehua. Sen jälkeen kierreltiin ympäri Hakalan tilaa. Kävimme mm aittarakennuksessa, jossa oli näytillä asukkaitten tekemiä taideteoksia. Sitten kävimme kellarikerroksessa. Siellä oli linnunpönttöjä, jotka oli valmistettu luonnon materiaalista. Samassa kerroksessa pidetään kioskia asukkaille joka perjantai. Juhlissa oli myös musiikki esityksiä. Muun muassa minä esitin bändin säestyksellä Jenni Vartiaisen ”Missä muruseni on”.


Maatilan syystyöt

Laatikoissa erimuotoisia ja erivärisiä kesäkurpitsoja.

Olemme jo aloittaneet maatilan syystyöt eli puutarha kalusteet on viety talvi säilöön, aurauskeppejä laitettu tien sivuille molemmin puolin, eläinten aitauksia korjailtu ja siivoiltu kesän jäljiltä. Satoa ollaan korjailtu eli kesäkurpitsoita on tullut aika isojakin. Olemme myös haravoineet Hakalan pihoja.

Hyvää syksyä kaikille!

 

t. Hakalan blogisti

 

Arkisto