Virrenkulman kevättalvi
14.3.2022

Kolme naista seisoo kauniissa talvisäässä ja heiluttaa kävelysauvoilla tervehdyksen.

Virrenkulman ryhmäkodissa Keravalla asuu ja työskentelee aktiivista porukkaa. Ihan tavalliseen arkeen kuuluu paljon tekemistä, mutta ympäri vuoden järjestetään myös pieniä juhlia. 

Ystävänpäivänä pidimme ryhmäkodilla juhlat oman porukan kesken. Korona vielä vähän rajoittaa elämää, joten omaisia ja muita ystäviä ei kutsuttu nyt mukaan. Kivat juhlat silti saimme aikaan. 

Henkilöitä juhlimassa ystävänpäivää koristellussa huoneessa.

Tässä ollaan me, parhaat kaverit, juhlimassa ystävänpäivää.Kaksi nauravaa naista ryhmäkuvassa.

 

Ulkoilua meillä harrastetaan lähes päivittäin. Talvella tosin välillä pitää vähän joustaa kelien mukaan. Jos on kamalan liukasta ja jäätä, silloin jätetään väliin. Mutta kun on kevättalven kirkas auringonpaiste ja hanki maassa, niin varmasti lähdetään lenkille.

Kaksi kuvaa talvisesta ulkoilusta. Vasemmalla nauravat ja toisiaan halaavat naiset. Oikealla mies pyörätuolissa ja häntä työntävä nainen.

 

Laskiaisena tietysti ulkoiltiin, mutta ulkoilun jälkeen meitä odotti herkuttelu. Pirjo-yökkö oli leiponut yön aikana ison satsin laskiaispullia, ja nehän maistuivat reippaan lenkin ja kuuman makkarasopan jälkeen. 

Kaksi kuvaa. Vasemmalla nuori nainen haukkaa laskiaispullaa ja oikealla rivi laskiaispullia.

 

Meillä leipominen on myös asukkaiden suosimaa hommaa. Yhtenä aamuna meiltä jäi puuroa reilusti yli, joten hyödynsimme ylijäämän  sämpylätaikinaan. Voi että, miten hyviä niistäkin tuli. Eikä tullut yhtään ruokahävikkiä!

Nainen leipomassa sämpylöitä.

 

Kohta alamme valmistautua pääsiäiseen. Kävelyretkellä kävimme keräämässä ensimmäiset pajunkissat ja vähän koristelimmekin niitä. Näin keväällä on tiedossa monta kivaa juhlapyhää, niihin valmistautumista ja tietysti juhlintaa. 

Kaksi kehitysvammaista naista pajunkissakimpun ääressä.

 

Kuulet meistä varmasti lisää myöhemmin keväällä. 

 

Terveisin

Virrenkulman asukkaat ja henkilökunta

Aihepiirit

Arkisto