Pääsiäisen aika Hakalassa
14.4.2022

Pääsiäisaskartelu.

Orimattilassa Hakalan tilalla asuva Arto kirjoittaa blogia, jossa hän kertoo Hakalan tapahtumista.

Talvi taittuu - kevät tulee

Lumet sulaa ja muuttuu höyryksi. Linnut tulee etelästä takaisin Suomeen ja rupee tekemään pesiä puihin, meinaa pikkulinnut. Karhut heräävät talviunilta. Linnut jo laulelee puissa kevät on. Ruoho alkaa pikkuhiljaa kasvamaan. Jäät alkaa sulamaan järvissä.

Kohta täällä Hakalassa alkaa puutarha työt eli aletaan kasvattamaan erilaisia yrttejä pajan yläkerrassa ja kun aurinko alkaa kunnolla lämmittämään kun lumi on sulanut niin viedään ne yrtit puutarhalle kasvamaan. Hiekkoja ollaan kerätty talteen seuraavaa talvea varten. Eläimiltä eli lampailta ja alpakoilta otetaan talvivilla pois.

Pääsiäisruohoa ja askarteluja.

Vihdoin on pääsiäinen

Pääsiäisenä juhlitaan Jeesuksen ylösnousemusta. Pääsiäisenä maalataan ja koristellaan sekä virpomisoksia että pääsiäisen kananmunia. Palmusunnuntaista alkavaa viikkoa kutsutaan nimellä hiljainen viikko. Virpomissunnuntaita vietetään palmusunnuntaina.

Pääsiäislauluja. Käy yrttitarhasta polku, palmunlehviin peittyy maa
munat ja pääsiäinen liitetään usein yhteen. Hyvän maun ja kauniin ulkokuoren alta paljastuu kuitenkin syvällisempi merkitys. Muna kun symboloi uutta elämää ja elämän jatkumoa. Ja pääsiäinenhän on nimen omaan kristuksen ylös nousemuksen ja uuden elämän juhla.

Oikein hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!

t. Hakalan blogisti Arto 

 

Arkisto