Etevan henkilökohtaisen budjetoinnin hanke on hyvässä vaudissa
21.12.2020

Kaksi naista istumassa toimistolla.

Terveiset hanketoimistolta!

Ensimmäiset kuukaudet hanketyötä ovat takana ja olemme päässeet hienosti käyntiin. Tiimissämme työskentelee Miia Koski, Jenny Starck ja Katariina Kontu (15.1.2021 saakka). Tammikuun puolen välin jälkeen saamme vielä täydennystä uudesta työntekijästä, kun Aino Jussila siirtyy hanketyöhön Katariinan tilalle. (Sivun kuvassa ovat Jenny Starck ja Miia Koski hanketoimistolla Kuntatalolla.)

Lisätietoa hankkeesta saat internetsivuilta Silta omannäköiseen elämään -hanke - Eteva.

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla etunimi.sukunimi(a)eteva.fi tai puhelimella

  • Miia puh. 040 304 7404
  • Katariina puh. 040 304 7824
  • Jenny puh. 040 304 8225
  • Hankejohtaja Kirsi Manssila puh. 040 304 7010.

 

Toimintasuunnitelman laadintaa

Hankkeen kohderyhmänä on paljon tukea tarvitsevat vammaiset henkilöt, jotka usein tarvitsevat enemmän tukea itsemääräämisoikeuden, osallisuuden ja valinnanmahdollisuuksien käyttöön palvelujen suunnittelussa. Toimintasuunnitelman laadinnassa olemme pilkkoneet asioita siitä näkökulmasta, miten henkilökohtaisen budjetoinnin mallista tulee saavutettava kohderyhmämme ihmisille. Olemme miettineet käytännön tekoja seuraavien kysymysten ympärille:

  • Kuka on sellainen henkilö, joka voi antaa puolueetonta tukea henkilökohtaisen budjetoinnin käyttöön ja suunnitteluun?
  • Millä keinoin asiakasta voidaan tukea palvelu- ja elämänsuunnittelussa?
  • Miten rakennetaan sujuvat yhteistyöverkostot ja saumaton viranomaisten välinen yhteistyö?

Lähestymme kysymyksiä erilaisten asiakaspilottien kautta. Näistä kerromme lisää seuraavissa tiedotteissa. Asiakastilanteiden perusteella saamme merkittävää tietoa sen pohjaksi, mitä Etevan hankkeesta viedään valtakunnallisen lain valmistelun perustaksi. Piloteista saadaan myös merkittäviä asiakas- ja työntekijäkokemuksia ja -esimerkkejä tuetun päätöksenteon vahvistamisesta sekä toimintamalleista.


Kysely tuetusta päätöksenteosta ja webinaareja

Kevät 2021 on tiivistä toteuttamisvaihetta ja silloin on luvassa mm. erilaisia työpajoja ja webinaareja hankkeen aiheisiin liittyen.
Hankkeen yksi keskeinen tavoite on vahvistaa tuetun päätöksenteon käytänteitä. Ensi vaiheessa toteutetaan kysely liittyen tuettuun päätöksentekoon. Kysely on suunnattu Etevan sosiaalityölle ja -ohjaukselle sekä jäsenkuntien vammaisten henkilöiden palvelusuunnittelun parissa työskenteleville henkilöille. Kyselyyn on vastausaika 10.1.2021 saakka. Pääset vastaamaan tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/55FF6570A2332056

Työpajojen aiheista ja toteutustavoista tiedotamme lisää kevään alkupuolella.

Aloitustilaisuus

Uusi vuosi käynnistyy Teamsin kautta järjestettävällä aloitustilaisuudella 13.1.2021. Tilaisuudessa kerrotaan henkilökohtaisen budjetoinnin valtakunnallisesta kehittämistyöstä, kumppaneiden ajatuksia yhteistyön taustalla ja mitä Etevan henkilökohtaisen budjetoinnin hankkeessa tehdään.

Kuva aloitustilaisuuden ohjelmasta

Avaa tästä aloitustilaisuuden ohjelma pdf-tiedostona.

Tervetuloa kuulemaan lisätietoa hankkeesta! Voit ilmoittautua mukaan: https://link.webropolsurveys.com/EP/D0E413B718908081


Tulevaa yhteistyötä odottaen ja iloista joulumieltä toivottaen
Miia, Katariina, Jenny ja Kirsi

Arkisto