Uudisyksikön rakentaminen Mäntsälässä edistyy
17.3.2021

Keskeneräinen kaksikerroksinen kerrostalorakennus lumisessa ja aurinkoisessa maisemassa.

Mäntsälään on rakenteilla uusi asumispalveluyksikkö. Se on tarkoitettu henkilöille, joilla on autismin- tai mielenterveydenkirjon tai muun syyn vuoksi vaativia erityistarpeita tai haastavaa käyttäytymistä.

Palveluissa huomioidaan asiakkaan toimintakyky ja vahvistetaan vastuunottoa, itsenäisyyttä ja valinnanvapautta. Mahdollisia tulevia asiakkaita valmistellaan jo nyt moniammatillisissa työryhmissä, sillä muutto uuteen kotiin uusien ihmisten pariin on iso elämänmuutos.

Asumisyksikössä on yhteensä 21 asuntoa, joista osa on ryhmäkodeissa ja osa erillisasuntoja. Jokaisella asiakkaalla on oma tilava huone ja henkilökohtainen kylpyhuone, erillisasunnoissa on myös keittiönurkkaus. Kaikkien asukkaiden käytössä on yhteiset olohuone- ja toimintatilat sekä viihtyisä piha-alue.

Viihtyisyyden lisäksi tilat ovat luonnollisesti esteettömät ja niissä hyödynnetään nykyaikaista turvatekniikkaa, joka räätälöidään kunkin asiakkaan tarpeen mukaiseksi.

Asukkaiden arkea tulee tukemaan noin 30 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Jos olet kiinnostunut työskentelemään tässä mielenkiitoisessa ja aivan uudessa työympäristössä, seuraa rekrytointi-ilmoituksia sivuiltamme.

Rakennustyöt Mäntsälän rautatieaseman läheisyydessä ovat alkaneet 2020 ja tavoitteena on päästä aloittamaan toiminta lokakuussa 2021. Koska uudisyksikön osoite on Koivistolaistentiellä, sitä on alettu jo rakennusvaiheessa kuin varkain kutsua Koivistoksi. Lopullista nimeä ei kuitenkaan ole vielä päätetty.

Rakennus- ja muuttoprojektin etenemisestä kerrotaan videoilla, joista ensimmäinen on katsottavissa YouTube-kanavallamme.

Aihepiirit

Arkisto