Webinaari: Tuettu päätöksenteko - mistä on kysymys? 31.3.2021
12.2.2021

Tuettu päätöksenteko – mistä on kysymys?

keskiviikko 31.3.2021
kello 12 – 13:30
Teams-kokous 
Ilmoittaudu webinaariin tästä

Aiheina

Mitä tuettu päätöksenteko ja päätöksenteossa tukeminen ovat? Miten voin tukea vammaista henkilöä tekemään päätöksiä ja valintoja eri menetelmien avulla? Mitä on onnistunut tuettu päätöksenteko? Onnistuneita esimerkkejä Suomesta ja maailmalta.

Puhujina

  • Jutta Keski-Korhonen
    Vaikuttamistoiminnan päällikkö, Kehitysvammaisten Tukiliitto
  • Mari Hakola
    Työelämän asiantuntija, Kehitysvammaisten Tukiliitto

 

Ihminen edellä – henkilökohtainen budjetointi ja tuettu päätöksenteko itsemääräämisoikeutta vahvistamassa

Etevan alueellinen henkilökohtaisen budjetoinnin hanke järjestää webinaarisarjan henkilökohtaisesta budjetoinnista ja tuetusta päätöksenteosta. Webinaarisarja toteutetaan yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ja Kehitysvammaisten Tukiliiton kanssa.

Henkilökohtainen budjetointi on yksilöllisesti räätälöidyn avun ja tuen järjestämisen tapa, jossa henkilö on itse keskiössä suunnittelemassa, valitsemassa ja järjestämässä tarvitsemaansa apua, tukea ja palvelujen kokonaisuutta. Onnistumisen edellytys on, että tuen ja palvelun kokonaisuuden suunnittelua toteutetaan ihminen edellä.

Webinaarisarjan puheenvuoroissa kerrotaan, mitä henkilökohtainen budjetointi ja tuettu päätöksenteko tarkoittavat. Tavoitteena on kannustaa ja rohkaista meitä jokaista edistämään ihmislähtöisempää työotetta.

Lue lisää Silta omannäköiseen elämään -hankkeesta


Arkisto