Webinaari: Tuettu päätöksenteko lainsäädännön näkökulmasta 14.4.2021
12.2.2021

Tuettu päätöksenteko lainsäädännön näkökulmasta

keskiviikko 14.4.2021
kello 12- 13:30
Teams-kokous
ilmoittaudu webinaariin tästä.

Aiheina

  • Lainsäädäntö 
  • Edunvalvonta suhteessa tuettuun päätöksentekoon

Puhujina

  • Tanja Salisma
    Lakimies, Kehitysvammaisten Tukiliitto
  • Saara Kokko
    Lakimies, Kehitysvammaisten Tukiliitto


Ihminen edellä – henkilökohtainen budjetointi ja tuettu päätöksenteko itsemääräämisoikeutta vahvistamassa

Etevan alueellinen henkilökohtaisen budjetoinnin hanke järjestää webinaarisarjan henkilökohtaisesta budjetoinnista ja tuetusta päätöksenteosta. Webinaarisarja toteutetaan yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ja Kehitysvammaisten Tukiliiton kanssa.

Henkilökohtainen budjetointi on yksilöllisesti räätälöidyn avun ja tuen järjestämisen tapa, jossa henkilö on itse keskiössä suunnittelemassa, valitsemassa ja järjestämässä tarvitsemaansa apua, tukea ja palvelujen kokonaisuutta. Onnistumisen edellytys on, että tuen ja palvelun kokonaisuuden suunnittelua toteutetaan ihminen edellä.

Webinaarisarjan puheenvuoroissa kerrotaan, mitä henkilökohtainen budjetointi ja tuettu päätöksenteko tarkoittavat. Tavoitteena on kannustaa ja rohkaista meitä jokaista edistämään ihmislähtöisempää työotetta.

Lue lisää Silta omannäköiseen elämään -hankkeesta

Arkisto