Euroopan 112-päivä Järvenpäässä
11.2.2019

Hätänumero tutuksi eri keinoin

Euroopan 112-päivää vietettiin tänään teeman mukaisesti Järvenpään päiväaikaisessa toiminnassa. Ohjaajat olivat rakentaneet toimintatiloihin erilaisia toimintapisteitä, joissa asiakkaat saivat harjoitella hätätilanteissa tarvittavia taitoja.

Hätäilmoituksen tekemistä harjoiteltiin melkein kaikin aistein. Ensin katsottiin asiasta video. Tässä esimerkiksi Kehitysvammaliiton Paputuubin selkokielinen video, (avautuu uuteen ikkunaan). Videon jälkeen numeroa tehtiin tutuksi esimerkiksi värittämällä tai tunnustelemalla erilaisilla pinnoilla päällystettyjä 112-numeroita. Tarjolla oli  myös asian esitteitä ja harjoitellakin sai.

Järvenpään-päiväaikainen-EA.jpg

Ensiapupisteellä jokainen halukas sai harjoitella esimerkiksi haavasidontaa. Muutamat tulivat pisteeltä pois laastari otsassaan - kuitenkin iloisena hymyillen. Ensiapuharjoitukset taisivat olla hauskoja!

Järvenpään-päiväaikainen-Pelastuslakana.jpg

Pelastuslakana taisi olla monelle vieras väline. Sillä kuljettamista ja kuljetettavana olemista saivat harjoitella niin ohjaajat kuin asiakkaatkin. Tässä ohjaaja on paketoitu kuljetusvalmiiksi ja raahattu kohti poistumistietä. Ihan ulos asti ei sentään tässä harjoituksessa häntä viety.

Järvenpään-päiväaikainen-Poistuminen.jpg

Toimintatilojen hätäpoistumistiet on hyvä kaikkien tuntea. Järvenpään tiloista on 7 hätäpoistumistietä ja ryhmien tehtävänä oli etsiä ne kaikki. Hätäpoistumistien merkki tuli hyvin tutuksi harjoituksen aikana.

Järvenpään-päiväaikainen-Pimeä.jpg

Lopulta metsästettiin myös halpoja henkivakuutuksia,  heijastimia. Pimeään huoneeseen mentiin taskulampun kanssa ja tutkailtiin heijastimien tehoa. Päivän päätteeksi heijastimet jaettiin harjoitukseen osallistuneille.  

Etevassa harjoitellaan erilaisia turvallisuustaitoja pitkin vuotta. Harjoittelethan sinäkin?

Arkisto