Työhönvalmennus toimii - Krista työllistyi
12.6.2019

Viime syksynä kerroimme Etevan lehdessä lohjalaisesta Kristasta. Siitä miten hän on Etevan palvelujen ja oman sisukkuutensa avulla saanut elämänsä järjestykseen ja unelmiaan toteutettua. Krista oli haastattelun aikaan muuttanut omaan asuntoon ja aloittamassa ammatillista koulutusta. Toiveina oli joskus vielä työllistyä ja vähän salaisempana unelmana auton ajokortti, nykyisen mopokortin lisäksi. 

Mitä Kristalle nyt kuuluu? 

Krista valmistui laitoshuoltajaksi tämän vuoden helmikuussa. Samoihin aikoihin Etevan Lohjan yksiköissä pohdittiin, mistä saataisiin lisäapua siivoamiseen. Yksikkökohtainen tarve ei kuitenkaan ollut niin suuri, että työtä olisi riittänyt kokoviikkoiselle henkilölle. 

Lohjan palvelupäällikkö Heli Saloranta oli tietoinen Kristan tilanteesta ja niinpä Etevan työhönvalmennuksen kanssa yhdessä toimien Krista palkattiin Etevaan laitoshuoltajaksi, yhteiseksi useammalle yksikölle. 

Krista työskentelee 20 tuntia viikossa. Hän siivoaa yhtenä päivänä toimintakeskuksen tiloja ja kolmena päivänä eri asumisyksiköissä, aina päivän kerrallaan kussakin. Perjantaisin Krista osallistuu työhönvalmennuksen ryhmän toimintaan, mikä tukee hänen työssäjaksamistaan. 

Työhönvalmennus on turvallinen tapa työllistää

Krista työskentelee yksiköissä täysin itsenäisesti. Työsuhteen alussa hänen tehtävänsä käytiin läpi yhdessä työvalmentajan kanssa, joten Krista tietää tarkasti mitä tehtäviin kuuluu ja mitä ei. Ammattilaisena hän tuntee työmenetelmät, -aineet ja -välineet, joten puhtaanapito on korkealaatuista.

Työhönvalmennus on turvallinen tapa tarjota työtä osatyökykyiselle. Työllistettävä henkilö henkilö opettelee työn työvalmentajan kanssa yhdessä ja työvalmentajan tuki on tarjolla sekä työllistetylle että työnantajalle myös jatkossa. Työn ei tarvitse olla kokopäiväistä, vaan juuri sen mittaista mihin tarve on.

Kiittävää palautetta puolin ja toisin

Krista on saanut työstään todella paljon kiittävää palautetta. Hän myös itse pitää työstään:
– Tykkään tosi paljon käydä töissä ja pidän siitä, kun näen kätteni jäljen. Oikea työpaikka oli minun tavoitteeni.

Miten sen Kristan salaisemman haaveen on käynyt? Autokouluun on nyt ilmoittauduttu ja ensimmäinen ajotunti odottaa jo ihan nurkan takana. 

Lue tästä ensimmäinen juttu Kristasta: "Päättäväisyys ja oikea tuki veivät elämässä eteenpäin - Krista on oman elämänsä johtaja!".

 

Lisätietoja Etevan työhönvalmennuksesta

Palvelupäällikkö Era Koivumäki
era.koivumaki@eteva.fi
p.  040 304 7619

Arkisto