Kehitysvammapsykiatrian yksiköissä on tilaa uusille asiakkaille
21.10.2020

Oletuskuva

Etevan kehitysvammapsykiatrian palveluja on tarjottu koko korona-ajan ja yksiköissä on toimivat käytännöt, joilla pyritään ennakoimaan sekä turvaamaan asiakkaiden ja henkilöstön terveyttä. Perheenjäsenten vierailuja ja yhteydenpitoa ei ole katkaistu missään vaiheessa, vaan niihin haetaan yksilöllisiä ratkaisuja. Lasten ja nuorten ryhmässä on tilaa uusille asiakkaille loppuvuodesta ja perheiden kanssa olemme pystyneet sovittamaan lasten jaksot hyvässä yhteistyössä.

Kehitysvammapsykiatrinen palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on vaativia erityistarpeita liittyen mielenterveyden ja autismikirjon häiriöihin tai muista syistä johtuvaan haastavaan käyttäytymiseen. Keravalla, Lahdessa ja Hämeenlinnassa on yksiköt, joissa asiakkaalle tarjotaan intensiivi- ja tutkimusjaksoja sekä pidempiä kuntoutusjaksoja. Olemme lisänneet vahvasti tuetun pitkäkestoisemman kuntoutuksen asiakaspaikkoja, joita on vapautumassa loppuvuoden aikana Hämeenlinnassa ja yksi paikka Lahdessa.

Palveluihin hakeudutaan kunnan vammais- tai terveyspalveluiden kautta tekemällä palvelupyyntö Etevan nettisivuilla. 

Arkisto