Etevan kehitysvammapoliklinikka avattiin
30.11.2020

Kuvassa Lumikukka Socada ja Kirsi Leväpelto

Kuvassa vas. Lumikukka Socada ja Kirsi Leväpelto

Eteva avasi tänään uuden kehitysvammapoliklinikan Vantaalle. Poliklinikka tuottaa asiakaslähtöisiä tutkimus-, hoito- ja kuntoutuspalveluja kaiken ikäisille. Poliklinikalla toimii moniammatillinen tiimi.

Uusi kehitysvammapoliklinikka sijoittuu perustason ja erikoissairaanhoidon väliin. Poliklinikka tarjoaa lakisääteisiä palveluja alueen omistajakunnille, mutta tärkeänä osana toimintaa on myös kehitysvammalääketieteen kehittäminen.

”Pyrimme toimimaan edelläkävijöinä. Meillä on paitsi tiiviit suhteet erikoissairaanhoitoon, myös paljon monipuolista osaamista omassa tiimissä, joten sisäisetkin konsultaatiomahdollisuudet ovat hyvät”, kertoo ylilääkäri Lumikukka Socada.

Tulosaluejohtaja Kirsi Leväpellon mukaan kuntayhtymän omistajakuntien kanssa käytiin tiivistä keskustelua alueen tarpeista ja pyyntöjä kehitysvammaisten palvelujen järjestämiseen tuli runsaasti. Socada ja Leväpelto näkevät, että kehitysvammaisten terveydenhoidon järjestäminen osana julkista terveydenhuoltoa on todella tärkeää.

”Tässä ajassa on olennaista antaa merkki ympäröivälle yhteiskunnalle, että asiakkaiden tulee saada apua. Meillä on tässä myös tärkeä opettamistehtävä”, Leväpelto toteaa.

Lue kehitysvammapoliklinikan palveluista ja niihin pääsystä

Arkisto