Eteva avaa lyhytaikaishoidon karanteeniyksikön kehitysvammaisille ja vaikeavammaisille henkilöille
3.4.2020

Oletuskuva

Eteva avaa tiistaina 7.4.2020 lyhytaikaishoidon 6-paikkaisen karanteeniyksikön. Yksikkö on tarkoitettu ensisijaisesti koronaan altistuneille kehitysvammaisille tai muuten vaikeavammaisille henkilöille, jotka eivät voi olla kotihoidossa esimerkiksi omaishoitajan sairastuttua.

Karanteeniyksikkö tekee tiivistä viranomaisyhteistyötä Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tartuntatauti- ja infektioyksikön kanssa.

Yksikkö avataan Etevan ryhmäkoti Lilliputin tiloihin Vihtiin ja se on avoinna poikkeustilanteen ajan aina siihen asti, kunnes yksikön viimeisen asiakkaan karanteeni voidaan purkaa. Asiakkaan karanteeniaika voi olla 2–8 viikkoa, päätöksen karanteenista ja sen purkamisesta tekee tartuntatautiyksikön lääkäri. Asiakkaan palvelun tilanne arvioidaan aina asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Yksikön palvelut  

Palveluun voidaan ottaa sekä lapsia että aikuisia henkilöitä. Palvelussa voi olla asiakkaan karanteenin päättymiseen asti ja yksilöllisen tarpeen mukaan myös pidempään. Karanteenin jälkeen palvelu voidaan toteuttaa myös muussa yksikössä.

Yksikössä käytetään lyhytaikaisen asumisen palvelutuotetta, jota tässä poikkeustilanteessa käytetään sekä lapsille että aikuisille kehitysvammaisille henkilöille

  • 2.1.1 Lasten ja nuorten lyhytaikainen asumispalvelu ja
  • palvelutuote 2.3.3 Yöaikainen lisätuki.

Asiakas maksaa palveluistaan Etevan normaalin asiakasmaksun.

Palveluihin pääsy 

Palveluun pääsee virka-aikana täyttämällä Etevan sähköisen palvelupyynnön tai ottamalla yhteyttä johtava sosiaalityöntekijä Carina Lusikkaan. Sähköisen palvelupyynnön käyttäminen nopeuttaa palveluun pääsyä.

Mikäli palveluun pääsylle on välttämätön tarve illalla tai viikonloppuna, pyydetään ottamaan yhteyttä suoraan karanteeniyksikköön.

Ryhmäkoti Lilliputti - Yksikön yhteystiedot 

Ryhmäkoti Lilliputti, Putikankuja 2, 03400 Vihti, p. 040 304 7450

Palvelupäällikkö Mervi Örnberg, p. 040 304 7443, mervi.ornberg@eteva.fi

Lisätiedot 

Lisätietoja yksiköstä antaa aluepäällikkö Kirsi Reunanen, p. 040 304 8098, kirsi.reunanen@eteva.fi.

Asiakaskyselyihin vastaa johtavasosiaalityöntekijä Carina Lusikka, p. 040 304 7814, carina.lusikka@eteva.fi.

 

Eteva kuntayhtymä

Marika Metsähonkala,
toimitusjohtaja

 

Ryhmäkoti Lilliputti

Lilliputin ryhmäkoti on toistaiseksi karanteeniyksikkö koronalle altistuneille tai sairastuneille kehitysvammaisille tai vaikeavammaisille henkilöille, jotka eivät voi olla kotihoidossa. Yhteisistä tiloista löytyy keittiö, ruokailutila ja olohuone. Asiakashuoneissa on peruskalusteet, kuten sänky, pöytä, tuoli ja vaatekaappi. Ryhmäkodin oleskelupiha on kauttaaltaan aidattu ja siellä on lapsille keinuja ja trampoliini.

 

Arkisto